USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Експерти припускають, що Романюк – слухняний виконавець волі губернатора

22 Лютого 2011 11:51
Тісна та злагоджена співпраця луцького міського голови Миколи Романюка та голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука, судячи з подій минулого тижня, стосується не лише економічних проблем, а й політичних, - кажуть експерти Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу.

Про це йдеться у щотижневому аналітичному підсумку подій минулого тижня експертів ЦПАВК.

Минулого тижня у міській комунальній газеті «Луцький замок» була опублікована заява групи «Нова Волинь» у Волинській обласній раді про дестабілізацію політичної ситуації в державі через «бандерівське питання».

Примітно, що інші ЗМІ регіону, у тому числі обласна газета «Волинь», що фінансується з обласного бюджету, цю заяву не надрукували.

Таким чином можна припустити, що «мер» міста поступово перетворюється на безапеляційного виконавця доручень «губернатора», - кажуть експерти.

Ще одним підтвердженням такого припущення є публічна вказівка голови ОДА керівництву міста щодо реконструкції Луцького залізничного вокзалу, презентація проектів якого відбулася минулого тижня у приміщенні облдержадміністрації.

На думку «губернатора» області Бориса Клімчука, у процесі підготовки до ремонту вокзалу, усі повноваження повинні лягти на міського голову Миколу Романюка та виконавчий комітет.

При цьому губернатор категорично проти винесення цього питання на розгляд міської ради, адже зі слів Клімчука «погоджувати інтереси 50 депутатів немає часу», тобто думку депутатів з цього приводу ніхто запитувати не планує, - припускають експерти ЦПАВК.

Відтак на нараді в облдержадміністрації вирішили, що подальшими справами з реконструкції вокзалу буде відати луцька мерія. Також на Хмельницького, 19 визначать кінцеву концепцію проекту.

Проте, з впевненістю можна спрогнозувати, що у випадку присутності реальних намірів та відповідних коштів на реконструкцію залізничного вокзалу інтересами міських депутатів навряд чи вдасться знехтувати, - додають у ЦПАВК.

Цікавим виглядає той факт, що за одним із проектів, представленим інститутом «Волинський Діпроміст», у реконструкції вокзалу закладено зведення декількох комерційних об'єктів ліворуч вокзалу.

Зокрема, архітектор Андрош Бідзіля пропонує звести аквапарк.

Нагадаємо, що нині тут діє Привокзальний ринок, який пов'язують є першим заступником голови ОДА Олександром Башкаленком, - кажуть експерти і додають, що, ймовірно, що цей факт також матиме вплив на визначення проекту-переможця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Pro expert Показати IP 22 Лютого 2011 14:02
Шановні експерти! Якщо не володієте ситуацією, то і "експертувати"не беріться! Вже не раз ви "попадали "! :) По залізничному вокзалу - це ініціатива Укрзалізниці, реконструювати і привести в порядок вокзали в Україну, а Клімчук зібрав усіх разом, щоб ефективно вирішити всі питання! Так що нічого тут приписувати ярлики і маячню нести якщо не розбираєтеся!
Ще один експерт до Pro expert Показати IP 22 Лютого 2011 15:11
А хто говорить, що це ініціатива не Укрзалізниці? А Клімчук зібрав усіх, щоб показати, що всі бачили, хто реально керує процесами в місті і регіоні. Порядок наводити ніхто і не збирався. Всі хочуть освоїти чужі гроші з користю для себе. ІШиба так робив, і Романюк так робитиме і Башкаленко з Клімом також хочуть бути в долі.
ОРДА Показати IP 22 Лютого 2011 14:45
Панове, що ви дивуєтесь? Луцька міська рада вже давно називається "Дочірнє підприємство Волинської обласної державної адміністрації і особисто Б.П.Клімчука".
Стрийко Показати IP 22 Лютого 2011 15:07
А може це Клімчук - слухняний виконавець волі Романюка (тому й віддав йому будівництво вокзалу). А Луцький замок звик прислужуватись, йому однаково якій владі - аби по головці погладили і грошенят виділили...
VSC до Стрийко Показати IP 23 Лютого 2011 10:20
Сомневаюсь, все деньги з бизнеса гребет старший шеф. Логика подсказывает, что он главнее городского.
Стрийко до VSC Показати IP 23 Лютого 2011 18:29
Ви праві. Але в нашому випадку старший шеф сидить у Києві, а Клімчук - його лакей. Романюк же формально ні перед ким не звітується (окрім лучан) тому є більш незалежним.
1 Показати IP 23 Лютого 2011 00:51
Баріс Петровіч руліт.
makar Показати IP 23 Лютого 2011 20:14
прикольна фотка )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus