USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.32 10.45

Експерти закликали розбивати використані жорсткі диски молотком

11 Січня 2009 11:30
Єдина можливість захиститися від шахраїв, які викрадають інформацію із комп'ютерних жорстких дисків, які є непридатними, – це повністю знищити старий вінчестер, стверджують експерти. Про це 11 січня повідомляють «Волинські Новини».
Співробітникам британського журналу Which? вдалося відновити 22 тисячі знищених файлів із восьми комп’ютерів, які куплено на інтернет-аукціоні EBay, – пише Кореспондент.net. Шахраї точно так само купують старі комп’ютери на інтернет-аукціонах або просто знаходять їх на смітнику – і перевіряють на наявність цінної інформації, що залишилася від колишніх власників. Для відновлення файлів, які, на думку колишнього користувача, були надійно і остаточно видалено, достатньо найпростішого і легкодоступного програмного забезпечення. Єдиний надійний спосіб уникнути цього, на думку експертів Which? – повністю знищити застарілий або непридатний жорсткий диск. Бажано з допомогою молотка. Величезна кількість випадків шахрайства підтверджує, що дуже небезпечно перепродувати або викидати комп’ютери, з жорстких дисків яких можна зчитати особисту інформацію про колишніх власників. «Наші персональні комп’ютери містять усе більше особистої, найчастіше секретної інформації – в міру того, що ми все частіше робимо покупки в інтернеті, користуємося соціальними мережами і завантажуємо цифрові фотографії», – говорить редактор Which? Сара Кіндер. «Ця інформація є на руку шахраям, – продовжує експерт. – Тому, хоч це й прозвучить досить екстремально, єдиний спосіб стовідсотково захиститися від крадіжки персональних даних – це розбити жорсткий диск на дрібні шматочки». Оскільки жорсткий диск містить матеріали, що забруднюють навколишнє середовище, його краще відправити на переробку. Найпростіше це зробити, віддавши осколки продавцю, у якого ви купуєте новий вінчестер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 11 Січня 2009 12:17
безграмотні експерти... є спеціальні програми ,які стирають жорсткий
Вінстон Показати IP 12 Січня 2009 10:01
А є спеціальні програми які відновлюють стерту інформацію.
Луцкий хлопец Показати IP 12 Січня 2009 10:21
Начисто всё авно не сотрёшь
Вінстон Показати IP 12 Січня 2009 11:08
А є спеціальні програми які відновлюють стерту інформацію.
Анонім Показати IP 13 Січня 2009 12:01
І що б нещасні з журналу Which? робили, якби не "Волинські новини"... = Єдина можливість захиститися від шахраїв, які викрадають інформацію із комп'ютерних жорстких дисків, які є непридатними, – це повністю знищити старий вінчестер, стверджують експерти. Про це 11 січня повідомляють «Волинські Новини».

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus