USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Експерти ООН закликали карати за використання офшорів

10 Листопада 2017 08:14
Інвестиційні фонди та агентства повинні знижувати кредитний рейтинг транснаціональних корпорацій, які систематично порушують податкове законодавство, вважають експерти ООН, які дали оцінку ситуації з офшорами і скандальною історією Paradise Papers. На їхню думку, такі порушення призводять до зростання соціальної несправедливості та обмеження прав людини по всьому світу, інформує Дзеркало тижня.

"Багаті люди і міжнародні корпорації продовжують користуватися неетичними методами в спробі знизити податки до мінімального рівня", - йдеться в заяві. Її автори - незалежний експерт з питань заборгованості Хуан Пабло Боославскі і голова Робочої групи з питань про права людини і транснаціональні корпорації Сур'я Діва, інформують у Центрі новин ООН.

Вони нагадують, що для поставок своєї продукції на ринки корпорації користуються інфраструктурою, яка фінансується за рахунок громадського бюджету; наймають співробітників, выучившихся за рахунок держави; і прагнуть забезпечити свій персонал безкоштовним медичним страхуванням. При цьому вони приховують свій прибуток, щоб знизити свої податкові зобов'язання.

На думку експертів ООН, юридичні компанії, які допомагають ухилятися від сплати податків, також повинні нести відповідальність. Експерти закликали корпорації дотримуватися принципи прав людини, закладені в рекомендаціях ООН.

Також повідомляється, що питання приховування транснаціональних компаній від податків буде обговорюватися на Форумі ООН з питань бізнесу і прав людини, яка пройде в Женеві з 27 по 29 листопада цього року.

Нагадаємо, репортери, що входять в Міжнародний консорціум журналістських розслідувань, розкрили нові схеми ухилення від сплати податків високопоставлених політиків, вивчивши близько 13,4 мільйона секретних документів.

У центрі нового розслідування - імена найвпливовіших бізнесменів та політиків світу. Зокрема, і з оточення президента США Дональда Трампа. Наприклад, міністр торгівлі США, як виявилося, має ділові стосунки із російськими партнерами з "чорного" санкційного списку. Вілбур Росс пов'язаний із фірмою, що отримує мільйони доларів прибутків за транспортування російської нафти і газу. Йдеться про компанії "Сібур", в акціонерах якої - імовірний зять президента РФ Володимира Путіна Кіріл Шамалов, та Генадій Тимченко, проти якого Вашингтон наклав персональні санкції. Журналісти чекають від міністра пояснень.

Із офшорами пов'язана навіть британська королева. Єлизавета II вклала в офшори близько 13 мільйонів доларів власних коштів, а керуюча компанія королівського герцогства Корнуолл, що належить її сину, принцу Чарльзу, інвестувала понад три мільйони євро в офшорні фонди і компанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus