USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ексвласниця «Луцьккондитера», яку судять за розтрату, переконує, що фабрику в неї «віджали»

17 Січня 2024 08:06
13 років судів і досі немає жодного результату. На лаві підсудних – ексвласниця, колишній керівник і юристка підприємства «Луцьккондитер». Головна фігурантка справи Тетяна Польська, якій належав «Луцьккондитер», ще не так давно перебувала в СІЗО. Зараз для жінки змінили міру запобіжного заходу на домашній арешт. Підозрювана не визнає вини. Вона заявила, що вимагатиме компенсації.

Разом із Тетяною Польською на лаві підсудних – колишній директор «Луцьккондитера» Олександр Ляцевич та юристка Ліна Семенюк, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Кондитерську фабрику «Луцьккондитер» Тетяна Польська придбала ще у 2006 році, точніше фабрику купила компанія «Поларт-Капітал», засновницею якої вона була. Зараз ексвласниці інкримінують шахрайство та відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом, в особливо великих розмірах. Також ідеться про кредит, який вона нібито взяла під заставу та не повернула.

Справу проти Тетяни Польської відкрили у 2013 році. Потерпілою стороною виступає ТОВ «Вестконд».

У 2017 році правоохоронці намагалися викликати Тетяну Польську на допит, але несподівано в під’їзді отримали стусанів від фігурантки справи. Згодом жінку подали в розшук.

Тетяна Польська заперечує обвинувачення й наполягає на тому, що підприємство в неї віджали.

«Вестконд» – це компанія Василя Грицака. Вона прямо з ним афілійована і реальними акціонерами є два колишніх співробітники СБУ. Прізвище одного – Зайчук. Це люди, з якими він працював 30 років в одному кабінеті», – сказала Тетяна Польська.

Як пояснила, вона має на увазі колишнього голову СБУ України Василя Грицака.

«Ця компанія була створена у 2016 році спеціально для придбання цього підприємства. Серед акціонерів, які входили в склад, – людина без ідентифікаційного податкового коду через релігійне переконання… Начебто ми чимось нашкодили банку, тобто банк звернувся з заявою, не маючи навіть оригіналу кредитного договору», – наголосила Тетяна Польська.

Фактично багаторічна тяганина пов’язана саме з боргом перед «Промінвестбанком». Тетяна Польська розповіла, що кредит брали ще попередні власники. Вона ж купила підприємство з боргами, які намагалася погасити.

Історія зміни керівництва на «Луцьккондитері» теж дуже заплутана. Тетяна Польська вказала, що підприємство переписували через двох «чорних» нотаріусів.

«Через двох «чорних» нотаріусів (це нотаріуси з Києва та Луцька) купили копію кредитного договору, без підтверджуючих довідок. Не було оригіналу договору застави, не було кредитного договору. Значить, вони купили копії й не перевірили, чи є заборгованість на балансі. Їх просто надули. Банк спеціально купив через факторингову компанію, продав їм», – зазначила Тетяна Польська.
На підтвердження своїх слів вона надала документи – наказ із Мін'юсту про заблокування доступу на шість місяців до Держреєстру речових прав на нерухоме майно, виданий за результатами камеральної перевірки у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно державного реєстратора – приватного нотаріуса Луцького нотаріального округу Наталії Ариванюк.

Журналісти звернулися до представників компанії «Вестконд», яка є потерпілою стороною у справі. Її засновник і директор Віктор Капраль не зміг нічого пояснити.

«Я нічого не готовий вам сказати з цього приводу. Я цих подій не застав. Суди може й ідуть, але ми до цього відношення взагалі не маємо», – прокоментував він.

Прокурор, який веде справу, навідріз відмовився від коментарів.

Тетяна Польська наголосила, що в разі виграшу, на який вона впевнено налаштована, претендує на солідну компенсацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Любі свині Показати IP 17 Січня 2024 13:03
Дана особа подібна на кушнір наталію- аферюга з аферюг. Колись славну фабрику загубила…..
Віта Показати IP 18 Січня 2024 08:32
Чому так депутатів не судять і інших чиновників податківців ітп. ?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus