USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Електромобіль із Луцька вразив учасників автопробігу

10 Квітня 2015 11:59
У Києві біля НСК "Олімпійський" 9 квітня зібралися 26 електромобілів для того, щоб встановити рекорд України і тим самим популяризувати екологічний вид транспорту. Участь в заході планували взяти більше тридцяти любителів машин, які живляться від розетки, - інформує Газета.

В Україні електромобілі непопулярні, не дивлячись на те, що коштують як звичайні машини але їздять без бензину – всього в країні близько 60 електромобілів. У той час як у світі всього близько одного мільйона електромобілів.

"Зарядився від мережі на 24 гривні. Заряду вистачає на 150 кілометрів, - каже власний електромобіля Nissan Віктор Мельниченко. – Коштують такі машини майже стільки, як і звичайні, Nissan від 25 тисяч. Від звичайної розетки треба заряджатися близько семи годин. На спеціальних пунктах підзарядки вистачає двох. Зараз одна мережа заправок, здається, 20 пунктів облаштувала. Але трохи підзарядитися в дорозі можна і в кафе на трасі. Майбутнє за цими автомобілями. Крім того, Верховна Рада прийняла закон про те, що електромобілі можна паркувати безкоштовно і парковщики гроші не вимагають".

Серед машин-учасників були різноманітні моделі:

Славута, Nissan Leaf,Renault Fluence Z.E., Mitsubishi MiEV і навіть Tesla Model S та Mustang.

Але найбільше вразив всіх експериментальний електроавтобус "Богдан" із Луцька і повністю зроблений власноруч столичним пенсіонером електромобіль, який навіть зареєструвати не можуть.

"Якби дружина дізналася, скільки я на нього грошей витратив, вона б мене з дому вигнала б, - каже 75-літній киянин Валентин Гербштейн. – Самі тільки батареї коштують $ 5 тисяч, обшивка з нержавки ще $ 1 тис."

На саморобному електромобілі, який на капоті і даху ще має сонячні батареї, разом з власником покатався навіть міністр екології Ігор Шевченко. Міністр пообіцяв допомогти у прийнятті законопроекту у ВР, який зніме мите на електромобілі, тим самим заохотить людей купувати екологічні машини.

"Ми всі рухаємося до позбавлення енергозалежності. Електромобілі – один з найважливіших напрямків. Чим більше буде таких машин, тим менше ми купуватимемо бензину в тому числі і в Росії. З другого боку – це чисте повітря. Я буду всіляко підтримувати всі ініціативи, пов'язані з електромобілями", - заявив міністр екології Ігор Шевченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 10 Квітня 2015 14:48
це майбутнє
Де подивитись цей Показати IP 11 Квітня 2015 00:23
Електро автобус підкажіть будьте так ласкаві і скільки він коштує

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus