USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна планує налагодити виробництво власних електромобілів

24 Травня 2015 13:03
Уряд України веде переговори з іноземними компаніями про створення на території України спільних підприємств для розробки технологій і виробництва електромобілів.

Про це під час прес-конференції в УНІАН повідомив міністр екології України Ігор Шевченко.

"Я вважаю, що нам треба розвивати питання власного виробництва електромобілів. Ми почали переговори з компаніями про створення спільних підприємств та розміщення в Україні дослідних центрів з розробки та впровадження електромобілів і відповідних технологій", - сказав Шевченко.

До слова, 21 травня 2015 року Рада дала "зелене світло" скасуванню мита на електромобілі.

Не виключено, що виробництво електромобілів налагодять і в Луцьку. Нагадаємо, група конструкторів у Луцьку розробила автобус із електродвигунами, що може проїхати 250-300 кілометрів та має базову швидкість 80 кілометрів за годину. Перший в Україні електроавтобус, який виготовили у Луцьку, презентували і в Києві.

Зацікавились луцьким електроавтобусом і в Польщі - адже новинка привертає увагу своїми перевагами.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, луцький електробус уже замовили у Любліні. На «Богдані» взялися за виготовлення електробусів – незабаром автобус з електродвигуном курсуватиме в польському Любліні.

Наразі Кабмін України розпочав налагодження співпраці розробки технологій і виробництва електромобілів з іноземними компаніями.

Зі слів Ігоря Шевченка, найбільш перспективним у цьому напрямку є співпраця з Ізраїлем, який вже має успішні проекти з виробництва електрокарів.

"У мене була зустріч з послом Ізраїлю в цьому напрямі, тому що саме в Ізраїлі був один з перших великих проектів - компанія Better Place. Її засновника Шайя Агассі я знаю давно і дуже добре. Тому Ізраїль може нам допомогти з розробкою і налагодженням виробництва деяких моделей електромобілів", - сказав міністр.

При цьому він додав, що впровадження таких проектів може бути ефективним тільки після збільшення попиту на електромобілі всередині України.

Зазначимо, ринок електромобілів в Україні обчислюється кількома сотнями. На думку експертів, причиною відсутності попиту українців на екологічний транспорт є їх ціна: електромобілі в кілька разів дорожче бензинових аналогів.

У той же час, світовий ринок електромобілів стрімко зростає. Тільки за підсумками 2014 року продажі електромобілів в Європі зросли на 36,6% - до 75,331 тис. одиниць. Причиною цього є те, що більшість європейських країн надають покупцям електрокарів цілий пакет послуг, зокрема, виділяють державну компенсацію, що робить їх придбання вигідним.

Водночас, відзначається майже повна зупинка автовиробництва в Україні. Згідно з даними асоціації "Укравтопром", виробництво автотранспорту в Україні в I кварталі 2015 року скоротилося на 93,5% - до 922 одиниць, а за підсумками 2014 року - на 43%, до 28,751 тисяч авто.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
мішка Показати IP 24 Травня 2015 13:26
не смішіть мої тапки, буде одоробло з батареями на пів салону і пробігом 100км
де розум?! Показати IP 24 Травня 2015 14:29
так-так, зараз з вами всі поділяться технологіями - щоб пізніше з вами на ринках конкурувати.
Анатоль_ Показати IP 24 Травня 2015 16:07
А я -вірю! Ми найрозумніша нація на світі!
ку до анатоль Показати IP 25 Травня 2015 07:54
Ага і співоча і трудяща от щось тільки щось мішає завжди вилізти тій країні з ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus