USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Електротермометрія» боргує зарплату, бо не продає товари Росії

3 Грудня 2014 12:44
Допомогти реалізувати продукцію ПАТ «Електротермометрія» і вийти на новий ринок намагатимуться в міській раді.

Нагадаємо, у Луцьку страйкувала сотня працівників підприємства. Їх обурило те, що 1 грудня, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зазначив, що на «Електротермометрії» майже ліквідували заборгованість із виплати з заробітної плати, погасивши борг у 600 тисяч гривень.

Лучани запевняють, що така дезінформація стала «останньою краплею у чаші терпіння» працівників «ЕТМ». Адже, зі слів працівників, востаннє заробітну плату вони бачили в листопаді – тоді їм видали половину коштів за вересень.

Після зборів з керівником установи Юрієм Малихіним, які закінчились обіцянками виплатити заборгованості по заробітній платі, колектив вирішив шукати правди в керівників області.

У холі приміщення Волинської обласної держадміністрації працівників «приборзаводу» зустрів перший заступник голови облради Олександр Пирожик, який зауважив, що після скарг громадян він подав відповідний депутатський запит до органів прокуратури для того, аби відповідні служби перевірили підприємство. І в облдержадміністрації пообіцяли створити робочу групу.

З такою ж пропозицією виступили й члени міськвиконкому під час засідання сьогодні, 3 грудня.

Зокрема, керівник підприємства Юрій Малихін повідомив, що проблеми на заводі розпочалися з того моменту, коли скоротився ринок збуту. Зокрема, 20% - це були прилади подвійного призначення, які експортувалися до Російської Федерації. Крім того, значна частина продукції постачалася для обслуговування газогонів, які розташовані в східних областях України і нині фактично не працюють.

Він попросив міську раду посприяти з виходом підприємства на нові ринки збуту.

«Вище голови я не стрибну. І не маю змоги знайти нові ринки збуту. Прошу взяти участь, допомогти зі зв’язками з іншими містами, аби просунути нашу продукцію. Не знаю чому, але наші будівельники не співпрацюють. А людей зараз я не можу забезпечити роботою, тому й проблеми із зарплатою. Можливо, ви допоможете з організацією іншого виробництва, бо я сам його організувати не можу», - зауважив Юрій Малихін.

Відтак, Луцький міський голова Микола Романюк пообіцяв підписати розпорядження про створення робочої групи, до якої мають увійти працівники міськради, депутати Луцької міської ради, представники облдержадміністрації, керівництво підприємства, представники трудового колективу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 3 Грудня 2014 12:57
коментар було видалено
ха! Показати IP 3 Грудня 2014 13:02
не можеш налагодити - то нафіга такий топ менеджер! конкурс на посаду і гайда іншого на місце цього таткового невдахи. нехай на європу виходить піднімає стандарти рашка - то вже дно! нема. забудьте. але це не означає шо треба сісти і смаркати шо нічого не можу зробити. лузер якийсь чи шо ?
Корінний лучанин до ха! Показати IP 3 Грудня 2014 13:39
Він у виробництві КРУГЛИЙ НУЛЬ !!! ЦЕ ЧИСТА ПРАВДА. ЦЕ ДУЖЕ ДОБРЕ ЩО ЗАВОДЧАНИ КРІПКО,НАДІЮСЬ , ВЗЯЛИСЬ ЗА ТАКИХ " КРУТИХ КЕРУВАТЕЛІВ", МОЖЕ ТОЛК ЯКИЙСЬ БУДЕ ІЗ ЦЬОГО. ЗАВОД ПОВИНЕН РОЗВИВАТИСЬ ТА ПРАЦЮВАТИ. Може й молодь стане приходити на завод працювати.
Сибиряк Показати IP 3 Грудня 2014 13:08
коментар було видалено
хохо 2 сибіряк Показати IP 3 Грудня 2014 13:11
нафти перепив газованої чи што ? ))))) чи долар впав в раші ? ))
22 Показати IP 3 Грудня 2014 13:34
Був на т1й нарад1. Там взагал1 мова йшла про 1нш1 реч1. Акули пера як завжди все викрутили. так як зручно.
Микола Показати IP 3 Грудня 2014 16:41
Я не зрозумів, а при чому тут міська чи обласна влада, Малихін-голова товариства, це він має разом із своєю службою мененджменту вирішувати всі свої проблеми, це повний дебілізм робити якесь рішення для сприяння, яке сприяння дурневі, треба керівництво переобрати і все вирішиться, а то знайшов собі крайніх. Як так, то він сам пан, а так- то поможіть, дурдом якийсь.
Корінний лучанин до Микола Показати IP 3 Грудня 2014 18:26
В основному згідний. Але є і панові МИКОЛІ запитання. Земля на якій завод -чия ?- звичайно що не малихіна ! Працівники заводу( там є і акціонери) -хто вони? - ГРОМАДЯНИ УКРАЇНИ , ЯКІ МАЮТЬ КРІМ ОБОВЯЗКІВ І ПРАВА. Коли дурень не може керувати в силу своєї НЕКОМПЕТЕНТНОСТІ, тоді що люди мають сидіти та чекати МАННИ НЕБЕСНОЇ? Та немає в нього зараз ніякого МЕНЕДЖМЕНТУ, про що мова! Там АВТОРИТАРИЗМ ! Багато людей просто пішли, деяких тупо поскорочували. Деяких "керувателів" замів тримали до глибокої пенсійної старості (ЧОМУ?) із високою з/п до 15000грн. і які отримували і пенсію та з/п за ПРОТИРАННЯ ШТАНІВ та пішли із ХОРОШОЮ ПЕНСІЄЮ після перерахунку! А молодим наступникам КИНУЛИ КОПІЙКИ!!! Совість у цих керувателів є після цього? СЛУЖБИ ТАМ ПРАКТИЧНО РОЗВАЛЕНІ!
Дарка Показати IP 3 Грудня 2014 18:47
Нехай пан Малихін спитає про роботу відділу маркетингу, які працюють всі дні у тижні, незалежно від того як працює завод. Чому вони не шукають ринок збуту, чому немає замовлень, чому малі об'єми змовлень вони відмовлялись брати?!В нинішній час треба брати "мох і болото", а не перебирати "харчами"! А тепер і вімовляються працювати з таким підприємством! І ніяка міська рада не допоможе.Та і маркетинг тепер працює не в інтересах Малихіна,там видно є вид на свої плани!
Лучанин Показати IP 3 Грудня 2014 23:37
Звертаюся до працівників підприємства- не сваріться, а думайте разом що робити. Ще місяців два посваритеся, тоді дійсно завод зупиниться повністю. А ви опинитеся на вулиці .І ніхто вам не допоможе.
Корінний лучанин до Лучанин Показати IP 4 Грудня 2014 10:30
ЛУЧАНИНЕ, ти хто - "НОВОПАСІТ" ЧИ "ПЕРСЕН" ? Будь ласка, іди на завод до малихіна і працюй без зарплати!!! Нагадаю тобі ще ЗАПОВІДІ БОЖІ, що не платити людям зарплати - це великий гріх . Знаєш, БОЖЕНЬКА, все бачить і по заслугам воздасться ! Вже не один такий крутелик був покараний ! Придивись, до речі, що відбувається із награбованими статками українських олігархів ( Ахметова і інш.). Що , думаєш, це відбувається просто так без БОЖОГО втручання? Є те, що людському розуму не під силу.
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 5 Грудня 2014 20:27
А чому залишилися статки тимошенко,порошенко,яреми,лазаренко.....то що...
Анонім Показати IP 5 Грудня 2014 20:24
Знов Росія винна,для чого було її чіпати з тим Майданом...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus