USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку – мітинг на одному з найбільших заводів

2 Грудня 2014 11:39
Біля ВАТ «Електротермоментрія», колишнього приладобудівного заводу, - мітинг. Працівники підприємства зібралися, аби висловити власну позицію стосовно невиплати «кревно зароблених» коштів.

Так, до стін заводу, що знаходиться за на вулиці Ковельській 40 у Луцьку, страйкувати вийшла майже сотня ображених містян. Першочергово, їх обурило те, що учора, 1 грудня, голова ОДА Володимир Гунчик зазначив, що на «приборзаводі» майже ліквідували заборгованість із виплати з заробітної плати, погасивши борг у 600 тисяч гривень.

Лучани запевняють, що така дезінформація стала «останньою краплею у чаші терпіння» працівників «ЕТМ».



Зі слів однієї із мітингуючих, слюсаря-механіка із складальних робіт Оксани Леміш, остання виплата заробітної платні була у листопаді цього року. Однак, тоді працівникам виплатили лише половину зарплати за вересень – трохи більше 400 гривень.



«А якою ж може бути зарплатня, якщо ми працюємо лише шість днів на місяць. Тому й отримуємо не більше 900 гривень в місяць», - скаржиться жінка, яка працює у цеху, що спеціалізується на виготовленні лічильників на воду, з 2000—го року.

Жінка пояснює що вона разом із колегами хоче достукатися до керівництва, адже усі працівники прагнуть працювати. На думку лучанки, «Електротермометрія» - це
великий потужний завод, який може нормально функціонувати й приносити користь:

«Якщо керівник бере працівника на роботу, він повинен його нею забезпечити. Першою чергою, моя проблема, власне, як жінки, матері-одиначки, яка виховує двох дітей. Не отримуючи заробітну плату, я не можу заплатити за комунальні послуги. А якщо дитина захворіла, грошей на лікування також немає, та й лікарняний я не можу взяти, бо його мені не оплатять. А навіть якщо й заплатять за три дні, то я не зможу розрахуватися ні за садочок, ні за квартиру, а тим паче прогодувати своїх дітей», - обурюється пані Оксана.

Тим часом, зі слів очевидців, за станом на 10:30 до «Електротермометрії» під’їхала автівка директора підприємства Юрія Малихіна, однак, побачивши «неспокій», очільник заводу розвернув авто і подався геть.

Усі спроби журналістів додзвонитися до когось із керівників за станом на 10:45 увінчались невдачею.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
Юрій Показати IP 2 Грудня 2014 11:48
Працівники молодці!!! Не здавайтесь, а вимагайте свого.
Корінний лучанин до Юрій Показати IP 2 Грудня 2014 13:41
Одного заклику та похвали мало! Завод дуже запущений через недолугість керівників і власника Малихіна Ю якому він дістався у спадок від батька. Про стан на заводі дуже проінформовані МІСЦЕВІ КЕРІВНИКИ , але вважають за потрібне не втручатись у внутрішні справи заводу. Малихін податки платить , а що ще їм потрібно. Працівники просто розраховуються із заводу бо там просто вже немає що робити! ЦЯ СИТУАЦІЯ НАЗРІВАЛА ВЖЕ ДУЖЕ ДАВНО! Завод вже на грані РОЗВАЛУ бо спеціалістів навчених уже не буде.
Анонім Показати IP 2 Грудня 2014 11:51
Банду геть!
Вітя Показати IP 2 Грудня 2014 12:03
люди вимагайте свого, а то влада забрешеться і буде обіцянками кормити.
???? Показати IP 2 Грудня 2014 12:13
Нема роботи, нема чим платити зарплату- висновок- у керивництва нема мозгів, або треба підприемство довести до "ручки", а потім викупити! Ми це вже проходили!!!!!!!!!! Хай КРУ перевірить куди гроші уходять на яки витрати! ДЕРЖАВА ти де??????????
Дончанин до ???? Показати IP 2 Грудня 2014 13:10
А кому поставлял свою продукцию этот завод, когда работал?
Анонім до Дончанин Показати IP 2 Грудня 2014 13:35
коментар було видалено
Сонце до Дончанин Показати IP 2 Грудня 2014 20:55
Завод поставляв продукцію по всій Україні і закордон, а тепер власник спеціально (штучно) "веде" завод до банкрутства!
Карась Показати IP 2 Грудня 2014 12:32
У новій раді - комбати, геї, повії, шизофреніки з довідками та без довідок. Такого ще напрацюють, наприймають, що бережись Європа. Вже зареєсьровано законопроект від блоку парашенка про вільне володіння зброєю. Здобули , мать вашу так
Василий до Карась Показати IP 2 Грудня 2014 12:53
А как раз это хорошо, что зарегистрирован данный проект. А ты вместо того что бы нести чушь , прочитай в каких целях он вносится. P.S. И научись писать как минимум грамотно. А потом со смыслом.
Василию до Василий Показати IP 2 Грудня 2014 13:00
Прежде, чем кого-то тыкать носом в ошибки, подучили бы грамматику сами. Подсказать или сами разберетесь со своим текстом?
трикаш лена Показати IP 2 Грудня 2014 12:33
ужас
до ??? Показати IP 2 Грудня 2014 13:03
Бувша КРУ а тепер Фінансова інспекція, як і управління праці та держгірпромнагляд самі з серпня перебувають у відпустках без збереження зарплати. Та коли вони ще працювали на офіційні і колективні звернення працівників відповідали відписками та не притягали керівників до відповідальності. Держгірпромнагляд взагалі корумпований. Приходить на підприємство і замість того, щоб заставити керівників виконувати умови праці та забезпечувати всім необхідним працівників бере з них хабарі. Керівники для вигляду подають будь-якого малого керівника для стягнення штрафів і все. Тільки коли ми самі за себе будемо турбуватися і подавати на таких керівників до суду можливо щось зміниться. Але для цього потрібна єдність всіх працівників, бо по одному керівники швидко розправляться з непокірними. УСПІХУ ВАМ!
капец Показати IP 2 Грудня 2014 13:26
ВИГНАТИ ВСІХ КОМУ НЕПОДОБАЄТЬСЯ . І НАБРАТИ НОВИХ А ТІ МОВЧАТИ БУДУТЬ...........
@@ до капец Показати IP 2 Грудня 2014 13:39
Виходячи з твоєї логіки ти - раб і помреш ним. А протестуючі молодці . Невже до влади прийшли ще набагато гірші , ніж були брехливі собаки?
Анонім до капец Показати IP 2 Грудня 2014 14:04
Ти напевно і влсник заводу. Мовчати бубуть тільки раби,--цей час уже пробив. Молодці люди, а цього директора зловіть і підвісьте за ноги. Хай не тікає поста народу знайде його у його вілі чи машині, полетить на фіг у повітря
))) Показати IP 2 Грудня 2014 13:30
всі протестуючі - агенти ФСБ, це 100%.
Корінний лучанин до ))) Показати IP 2 Грудня 2014 13:43
Та ти просто нікчемний троліст! Не знаєш , то не пиши всякої дурні , що КУПИ не тромається!
Сонце до ))) Показати IP 2 Грудня 2014 21:04
Протестуючих - на літаку з Москви особисто Путін доставив! Ви ))) мабуть хворі - зверніться до лікаря!
СВОБОДА до Сонце Показати IP 3 Грудня 2014 16:28
А ти що не чув що казали офіційні лиця України - всі, хто не згоден з режимом хунти є агентами ФСБ СЛАВА УКРАЇНІ!!! ХТО НЕ СКАЧЕ....!!
123 Показати IP 2 Грудня 2014 13:47
ви подивіться як живе Малихін і зрозумієте де кошти!
Корінний лучанин до 123 Показати IP 2 Грудня 2014 14:00
ЗАВОДЧАНИ ДУЖЕ ДОБРЕ РОЗУМІЮТЬ ДЕ КОШТИ !!! Квартири ,машини, квадрацикли, ЛЕКСУС, дороги відпочинок - і все за рахунок ПРАЦІВНИКІВ - КРІПАКІВ із дуже і дуже малою зарплатою! На виробництво уже грошей НЕМА!
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 2 Грудня 2014 14:07
Та не возіться з ним. Хай валить у Гондурас з краденими грошима, таким злодіям у нас нема місця. Не бачать контролюючі органи ви самі з ним розсиравляйтеся-гародний суд-це жорстокий і справедливий суд.Може злякаються, бо вони зараз уже нічого не бояться.Хоч одного засудили бандита,який розстріляв сотні наших діток на Майдані. Ні. Чого ви хочете? Робіть висновки
як до Анонім Показати IP 2 Грудня 2014 14:58
же вони сами себе засудять вони ж зараз влада правда парубийку
АНАЛітик Показати IP 2 Грудня 2014 14:29
Напевно, тепер Президент України буде задоволений своїм намісником на Волині, який, прагнучи відрапортуватись, фактично особисто спровокував конфлікт:-)
Ганзя Показати IP 2 Грудня 2014 14:31
коментар було видалено
Анонім Показати IP 2 Грудня 2014 14:50
Гандзю, що сказати хотів?
Ганзя до Анонім Показати IP 2 Грудня 2014 15:26
Адмін не дає сказати - про волю, про долю, про владу........
Анонім Показати IP 2 Грудня 2014 16:49
Пора начинать революцию, национализацию как в 1917 году! Народ не может жить так дальше! Потому и валят памятники Ленину, чтоб все забыли, что это все было народное!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus