USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Зустріч колективу заводу з директором ледь не закінчилась бійкою

2 Грудня 2014 14:47
Розмовами на підвищених тонах та навіть шарпаниною між працівником та керівником супроводжувались збори колективу ВАТ «Електротермоментрія». Разом з цим, людям вдалось досягнути певного компромісу - директор підприємства Юрій Малихін пообіцяв найближчим часом частково ліквідувати заборгованості по зарплаті.

Нагадаємо, біля стін заводу, що знаходиться за на вулиці Ковельській, 40 у Луцьку, страйкувати вийшла майже сотня ображених містян. Їх обурило те, що учора, 1 грудня, голова ОДА Володимир Гунчик зазначив, що на «приборзаводі» майже ліквідували заборгованість із виплати з заробітної плати, погасивши борг у 600 тисяч гривень. Лучани запевняють, що така дезінформація стала «останньою краплею у чаші терпіння» працівників «ЕТМ». Адже, зі слів працівників, востаннє заробітну плату вони бачили в листопаді – тоді їм видали половину коштів за вересень.

За станом на 10:30 до «Електротермометрії» під’їхала автівка директора підприємства Юрія Малихіна, однак, побачивши «неспокій», очільник заводу розвернув авто і подався геть. Усі спроби журналістів додзвонитися до когось із керівників за станом на 10:45 увінчались невдачею.

Після цього працівники зібрались в актовому залі на території заводу, де їм все ж таки вдалося поспілкуватись з керівником. Першою чергою працівників заводу цікавили три питання: коли їм виплатять заробітну плату, коли їм виходити на роботу, та скільки планується робочих днів. Адже вже тривалий час люди працюють по декілька днів на місяць, оскільки відсутні постійні замовлення на виготовлення продукції заводу.

Менше з тим, навіть ту мізерну заробітну плату керівництво заводу працівникам боргує, - кажуть працівники.

«Я вже не маю сил терпіти! У вас коли-небудь було таке, що ви не мали за що купити хліб? Не мали за що лікувати дитину, прогодувати її?! Я – мати-одиначка, і самотужки виховую дитину, де мені взяти гроші щоб її забезпечити?», - на емоціях звернулась до Юрія Малихіна працівниця установи.
На що директор заявив, що заборгованість по заробітній платі він ліквідує найближчими днями. А тим, кому потрібні гроші в терміновому порядку на лікування, пообіцяв відразу видавати в пришвидшеному порядку. Мовляв, для цього лише потрібно звернутись до нього і написати відповідну заяву.

Також працівники вимагали від директора пояснити, коли завод буде працювати в нормальному режимі. На це Юрій Малихін не зміг дати чіткої відповіді.
З його слів, заводу бракує замовлень, тому й виникають перебої в роботі. Проте люди стверджують, що за часів каденції минулого керівника схожих проблем не виникало. Самого Малихіна звинуватили в тому, що він їздить на дорогому авто та відпочиває на курортах, в той час як своїм працівникам не може виплатити зарплату, аби ті мали на що купити продукти за заплатити за комунальні послуги.
Окрім того, працівники скаржились на те, що директор заводу не зберіг колектив. Люди все частіше звільняються, а залишаються лише ті, хто віддав праці тут чимало років.
Один із працівників не витримав та зажадав, щоб директор йому в очі сказав правду – коли люди побачать гроші, і коли завод буде нормально працювати.
Чоловіки почали рухатись назустріч один одному, і якби не присутні, інцидент міг би закінчитись стусанами.
«Скільки ви будете брехати людям в обличчя?! Ви – бездарний керівник, бездарна людина», - заявив в лице Малихіну ображений працівник. Присутні підтримали оплесками ці слова.
Насамкінець працівники вирішили шукати правди в обласного керівництва. Саме тому домовились завтра, 3 грудня, відвідати голову Волинської ОДА Володимира Гунчика, щоб той допоміг людям та вирішив конфлікт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
Козак Показати IP 2 Грудня 2014 14:51
А як можна з людей знущатись? Вони заробили зарплату -віддайте і все. Чому люди мають вимагати від начальників зарплату? таких начальників судити треба а не ще розказувати басні
Анонім до Козак Показати IP 2 Грудня 2014 15:13
козік, злізь зі стіни.
Корінний лучанин до Козак Показати IP 2 Грудня 2014 15:40
ТАКЕ ЗНУЩАННЯ ВІДБУВАЄТЬСЯ ПРИ ПОТУРАННІ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ!!! Вони не могли не знати про катастрофічний стан підприємства до якого його довів горе -керівник Малихін Ю. В народі кажуть, яблуко від яблуні недалеко падає! Старий Малихін- бувш. директор (випускник ВПШ 1989р., якому Луцькі компартійні БОНЗИ звільнили місце на заводі на посаді ГОЛОВНОГО ІНЖЕНЕРА замість Нестерука А.А.) трохи щось робив для заводу і виробництво ще жило, але себе він також не забував. Він заставив всіх акціонерів-працівників заводу здати акції щоб мати контрольний пакет і бути господарем. Він став таким собі ПАХАНОМ. Кажуть , що на ньому зійшлись всі людські прокльони та він розбився на авто(які теж часто міняв) Усе оте виробництво перейшло до цього горе-керівника, який бував на заводі лише НАЇЗДАМИ. Сумна сучасна історія ПАТ "ЕТМ"! Навряд чи буде толк!
Анонім Показати IP 2 Грудня 2014 14:58
Всім виходити і страйкувати, ЛПЕ, дорожники яким на скільки мені відомо в кінці листопада зарплату тільки за липень дали.....
опа Показати IP 2 Грудня 2014 15:01
Так і стають мільйонерами. Десь не доплатив, десь не повернув позику, десь вкрав, когось киданув... І саме страшне, що ніякої відповідальності. Міняються президенти, уряди, чиновники, а толку 0 (нуль).
спогади Показати IP 2 Грудня 2014 15:31
Малихін завжди намагався жити по-барськи. Памятаю, як ми були сусідами по будинках, коли він мешкав на пр. Відродження,9. Навіть в радянські часи за ним приїжджала чорна заводська "Волга 32", везла на роботу його зад, трохи пізніше - зад його дружини і дітей в дитсад. А поки вони виходили, холуй-водій до блиску натирав чорний лак і нікель автомобіля. Після роботи він усіх збирав додому. А дружина ходила - землі не торкалась, тому що дружина малихіна. І це все робилось показово, з гордо піднесеними головами. Це тоді, коли люди стояли в черзі за кровяною ковбасою і коровячими копитами по 50коп за кілограм, а банка майонезу продавалась по блату з-під прилавка. Люди звикають до розкоші і пишаються нею, а та бідота з порожніми кишенями, яка сьогодні ревіла перед заводом, таким баринам похую. В їхніх очах - це чорнота, люмпени, раби, дно суспільства.
Корінний лучанин до спогади Показати IP 2 Грудня 2014 15:44
ОСТАННЄ РЕЧЕННЯ ДУЖЕ ПІДХОДИТЬ для малихіна! Він саме так і вважає! В нього нутро таке!
ремембер до спогади Показати IP 3 Грудня 2014 11:39
А що водій, водія чому холуйом назвав? Людина на роботі, тримає робоче місце в чистоті.
123 Показати IP 2 Грудня 2014 15:40
треба продати машину Малихіна ТОЙОТУ яка коштує 100000$ і вистачить коштів працівникам да і ще залишиться , а йому хватить ЛЄКСУСА і квадрацикла.
місцевий Показати IP 2 Грудня 2014 15:48
Малихін - п*дло московське, синок асвабадітєля. За все життя на Волині так і не навчився жодному українському слову.
сибиряк до місцевий Показати IP 2 Грудня 2014 16:27
коментар було видалено
123 Показати IP 2 Грудня 2014 15:55
в Малихіна є ще спорткомплекс якій будували працівникі заводу і деякі працівникі працюють в спорткомплексі но по документам вони працівникі завода і получають від заводські гроші !
Василько Показати IP 2 Грудня 2014 16:10
ну а цепочку золоту помітили на шиї у керівника заводу...хіх.. нехай здасть та розрахується із робітниками
Лісник Показати IP 2 Грудня 2014 16:14
Гей, гей, "патріоти", Ви що таке говорите. Ви ж усі за зміни в державі. Про "євро" мрієте. Чому до голови ОДА йти. Він що Вам гроші заборгував. Три правових варіанти: страйк, міліція, суд. Перший відпадає, бо страйком нікого не злякаєте, адже після продажу прав на виробництво лічильників цей завод вже ніколи не запрацює. Другий також не пройде належно, міліція деморалізована, і ніхто проти власника не піде, бо той проплатить радикальних патріотів (із зброєю) і ті за нього заступляться. І третій варіант, найбільш дієвий у правовій державі, також сумнівний. Суд (чомусь думаєть всі що проблема саме в суддях і як їх поміняти, то завтра всі купатимуться в євро) стягне заборгованіст по заробітній платі, однак все впреться у оскарження, виконання, бо власник знову ж таки найме тепер вже авдокатів і ті дотягнуть до того часу, коли директор на ринку розміняє 100 Євро і погасить всю заборгованість. А Вам, шановні, залишається одне: знову змінти шило на мило і залишитись голодними. P.S. Не бийте директора, бо можете сісти за грати, а грошей все одно не отримаєте, ще й будуте винні.
Приплыли Показати IP 2 Грудня 2014 16:37
Все что наши деды, батьки построили наше поколение (45-70 лет) просвистало, все отдали прихватизаторам и теперь гнем спины на "дядю"
КРЗ Показати IP 2 Грудня 2014 16:54
Візьмемо на роботу тямущих та непитущих.
працiвник етм до КРЗ Показати IP 2 Грудня 2014 19:26
Скiльки платиш?
Туарег АС7776АІ Показати IP 2 Грудня 2014 20:23
Це в цього Малихіна вкрали лексуса?
Наталя Показати IP 2 Грудня 2014 20:49
Втікати і дорікати..... всі гаразд, а от відверто прийти до того самого Малихіна з обміркованими пропозиціями це ж слабо, бо треба поміркувати і не на словах!!!! Не під шумок натовпу! Так, він не супер-керівник, його основна провина в тому, що в нього немає надійних підлеглих керівників підрозділів як єдиної команди! Його провина в тому що він прийнявши керування цім підприємством, що було пов'язано з трагічними подіями в його родині, довірився людям які працювали ще з його батьком і просто наголо використали його довіру в веденні справ!!! Він амбіційний, в нього досить не малі вимоги, але він досить грамотна людина, и замість того щоб волати в натовпі рятуйте люди свій завод!!, це ще можливо! І з ким вам треба розібратися, так це з керівниками підрозділів, які стільки працюють на цьому заводі і контролюють виробництво! Бо Малихін біля станків не стоїть і брак не гонить, що потім цілі партії йдуть на повернення. Можливо це цілеспрямовано робиться??!! І звісно простіше все звалити на одного, бож він один!
Корінний лучанин до Наталя Показати IP 2 Грудня 2014 21:17
Що ви верзете? При чому тут начальники підрозділів, коли риба гниє з голови? Який він на фіг грамотний та тямущий , про що говорите ! Вам людині зі сторони не обізнаній із цим специфічним виробництвом не треба писати оцю дурню, що написали! Це керування йому дісталося по спадковості. Про який брак ГОНИТЕ, що ви за хреновень пишите, коли робітникам часто-густо нічим працювати! Що оборотних коштів вистачає? Для розвитку виробництва нічого не вкладається. Слухайте, не смішіть своїми коментами знаючих людей з виробництва,бо в цьому нічого НЕ ТЯМИТЕ! Це керівник Малихін просто БЕЗДАР! Шкода людей, що там ще працюють і тих жінок що пенсію збираються йти , бо як їм зі стажем бути при такій заплаті що нижче мінімалки!
працівник Показати IP 2 Грудня 2014 20:55
підтримую!!!!
рома Показати IP 2 Грудня 2014 23:39
уволить
Че Показати IP 3 Грудня 2014 06:13
а Стир там так близько
для фотокору Показати IP 3 Грудня 2014 08:45
пройдіть лікбез користування фотокамерою в режимі відеозйомки!
Громадянин Показати IP 3 Грудня 2014 11:36
Так він же цей теперішній Малихін де..ловатий, де ви бачили щоб недодєланий керував таким колективом, це страшно, він як дурачок на квадрациклі їздить по території-так розважається, його татко рішив свого бракованого синка людям на біду залишити, його треба негайно обслідувати-тільки по-справжньому-і вибрати людям собі толкового керівника, бо там професіоналів немало, бо це чудо до кінця доб’є колись успішне підприємство.
Корінний лучанин до Громадянин Показати IP 3 Грудня 2014 12:30
Ой чоловіче як ТИ ПРАВИЙ! Але воно кажуть ще колись СТРІЛЯЛОСЬ , але не вдало.
Василь Показати IP 3 Грудня 2014 12:55
а мій дядько, що працює на заводі, сам казав, що не одноразово складають лічильники з деталями з браком, а потім не раз цілі партіїї вертають. то таки хтось іще винний в тому, що завод працює не в заробіток, а в мінус!!!!! і ці деталі директор не робить, а роблять працівники, а начальники цехів їх пропускають!!! то потрібно всім взятись і дійсно працювати, а не відбувати робочий час і гребти ліваки в карман!!!!!! кожен має подивитись і почати з СЕБЕ!!!!!!!!!!!!!!!! а не винити когось одного!!!!!!!!
Алі абу-Таліб до Василь Показати IP 3 Грудня 2014 17:05
ці деталі директор не робить, а роблять працівники, а начальники цехів їх пропускають -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- За все, що відбувається на підприємстві відповідає директор. Для того він і поставлений. Щоб побудувати продуктивну систему та постійно контролювати її.
Корінний лучанин до Василь Показати IP 4 Грудня 2014 15:09
А тобі дядько не казав, ЩО КРІМ ЦИХ ВНУТРІШНІХ ПЕРЕМІЩЕНЬ ІСНУЄ ЩЕ ЗОВНІШНЯ ПОВІРКА ПРЕДСТАВНИКАМИ ДЕРЖСТАНДАТРМЕТРОЛОГІЇ !!!? Мінус -це внутрішні втрати у виробництві, а не зрив ДОГОВІРНИХ ЗОБОВЯЗАНЬ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus