USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Енергозберігаючі заходи дозволяють Луцьку споживати менше енергоносіїв

26 Травня 2017 21:19
Статистика свідчить, що після впровадження енергоефективних заходів на підприємствах та в установах комунальної та комерційної власності, обсяги споживання енергоносіїв скоротилися за три роки на чверть і більше.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 25 травня.

Начальник відділу з енергозбереження департаменту економічної політики Луцької міської ради Костянтин Патракеєв повідомив, що лише у 2016 році в Луцьку запровадили 1113 енергозберігаючих заходів на загальну суму 29 мільйонів гривень. Це бюджетні установи і частково цією статистикою охоплені промислові установи міста.

В результаті вдалося зекономити 2,8 мільйона гривень на енергоносії в бюджетній сфері.

Загалом, з його слів, з 2013 року фіксують зменшення споживання енергоносіїв. Якщо порівнювати дані 2013 та 2016 років, то споживання тепла скоротилося на 25%, газу - на 33%, гарячої води – на 30%. Натомість зросло споживання електроенергії на 4% і на 1,5% зросло споживання холодної води, оскільки в Луцьку почали більше гріти воду бойлерами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 26 Травня 2017 22:51
Ну яка економія, кому ви втираєте? Так, згідно лічильника економія є, але ж підприємство повикидало нормальні робочі лампи, що вже є збитком, та закупило нові дорогі енергоощадні. Цю величезну суму хтось рахував? Можу навіть поспорити що ні, тому що в бюджеті це інша стаття. А горять ці лампи, навіть дуже дорогі та якісні не гірше від попередніх, тобто не виходжують встановлений ресурс, хоча встигають пройти гарантійний термін. Схожі проблеми і з іншими енергоносіями. Якщо раніше гріли воду газом, то тепер перейшли на елктрику, а пишуть що економія.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus