USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк отримає пільговий кредит на енергозбереження

19 Жовтня 2015 09:23
На кредитній раді Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), яка відбулась 15 жовтня цього року, було погоджено надання місту Луцьку пільгового (під 3% річних) кредиту в розмірі 10,4 мільйона гривень.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради.

За рахунок кредитних коштів планується реалізувати енергозберігаючі заходи в Палаці учнівської молоді, загальноосвітніх школах № 1, 16,21 та дитячих садочках № 4, 13,27,31.

Планується встановити сучасні індивідуальні теплові пункти, здійснити заміну вікон на енергозберігаючі, частково провести утеплення фасадів, утеплити дахи, здійснити модернізацію системи освітлення, водопостачання та насосного обладнання в басейнах.

Всі ці заклади фінансуються з бюджету міста. Тому реалізація цього проекту, окрім покращення умов перебування та естетичного вигляду будівель, дозволить значно зменшити витрати на їх утримання.

Приємно й те, що НЕФКО планує звернутися до фонду Е5Р щодо збільшення розміру проекту за рахунок надання додаткових ГРАНТОВИХ коштів в розмірі до 200 тисяч євро (4,8 мільйона гривень).

Це безповоротна позика, яка може бути використана на додаткові заходи з енергозбереження (в школах, дитсадках, закладах освіти та на модернізацію зовнішнього освітлення в місті).

Нагадаємо, що Луцьк уже має досвід співпраці з НЕФКО.

В результаті отримання попереднього кредиту в розмірі 400 тисяч євро, енергозберігаючі заходи були впроваджені в гімназії №21, школах №№5,10, дитсадках №№11, 21, а також у Луцькі міській клінічні лікарні.

У вказаних установах інсталювали індивідуальні теплові пункти, здійснили заміну вікон, замінили обладнання в басейнах, оновили систему освітлення, утеплення в гімназії №21.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ У ЛУЦЬКУ: ЩО, ДЕ І ЗА СКІЛЬКИ

Також майже 500 тисяч євро виділено на вирішення проблем в системі водопостачання.

ЧИТАТИ ЩЕ: УМОВИ КРЕДИТУ НА 495 ТИСЯЧ ЄВРО МІЖ КП «ЛУЦЬКВОДОКАНАЛ» ТА НЕФКО

Всього залучено в місто майже 500 мільйонів гривень від різних міжнародних фінансових інституцій для впровадження енергозберігаючих технологій та інфраструктурних проектів.

Зараз в стадії вирішення залучення в місто ще майже 450 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus