USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Естафета від ДУКу: нове холодильне обладнання для реабілітаційного центру

25 Липня 2015 15:15
Нове холодильне обладнання для харчоблоку Волинського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів подарували благодійники у рамках уже традиційної естафети від РГ «Жіноча Січ» та ДУК ПС «Волинь».

Так, від імені керівника виробничого підприємства «Модерн-експо» Петра Пилипюка, якому свого часу передали «естафетну паличку», сертифікат на дороговартісну морозильну камеру вручив виконавчий директор БФ «Волинь-2014» Володимир Кривович.


Нагадаємо, 1 червня цього року 3 запасний батальйон ДУК ПС разом із РП «Жіноча Січ» організували ярмарок до Дня захисту дітей. Власне, такий захід вирішили організувати після ярмарку на вербну неділю на підтримку воїнів АТО.

Активісти побачили, що в них є велика аудиторія прихильників, тож вирішили захід повторити. Під час дійства вдалось виручити коштів у сумі 10 тисяч гривень.

У результаті, луцькі добровольці придбали 40 комплектів постільної білизни для дитячого відділення лікарні. А вже 18 червня дуківці передали естафету добра керівнику виробничого підприємства «Модерн Експо» Петру Пилипюку, власнику мережі піцерій Олегу Бровіну та депутату Луцької міської ради Володимиру Никитюку.

Внаслідок «ланцюгової реакції» 3 липня депутат Луцької міської ради Володимир Никитюк подарував перший інфузомат для Волинської обласної інфекційної лікарні. Тоді він і озвучив імена тих, кому «естафетна паличка» дісталась того разу.

«Щасливчиками» стали директор ПП «ПМК-19» Петро Гордійчук та депутати Луцької міськради Валерій Бондарук та Євгеній Ткачук.

Тоді, 14 липня, голова сімейного благодійного фонду «Надія – діти України» Ірина Гордійчук, донька Петра Гордійчука, вручила медичному персоналу лікарні другий дороговартісний апарат для дозованих ін’єкцій ліків - інфузомат. Вона передала благодійну естафету очільнику групи компаній «Волвест-Груп» Віктору Корсаку, одному із співвласників нічного клубу «OPERA» Андрію Котищуку та фінансовому директору «Кромберг енд Шуберт Україна» Олександру Шаварському.

«Волинський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів міністерства соціальної політики України – єдиний заклад такого типу у західному регіоні. Він функціонує з 2012 року. Ясна річ, що сьогодні, зважаючи на обставини, що склалися в державі, у нас обмежені можливості щодо покращення матеріальної бази та проведення ремонтних робіт.

Ви вже помітили, що приміщення реабілітаційного центру доволі стареньке, адже його будували багато років тому. Як вміємо намагаємось хоча б частинками утримувати його в більш-менш належному вигляді. Але, дякувати Богу, є люди, яким не байдуже на наше майбутнє. Все-таки держава дала нам приміщення, коштовне обладнання для реабілітації дітей з вадами опорно-рухового апарату.

Але, разом із тим, маємо проблеми побутового характеру. Зокрема, дуже застаріле холодильне обладнання, що виходило з ладу багато разів, що, врешті-решт, викликало критичну ситуацію, адже у центрі є харчоблок. Зберігання продуктів харчування у закладі, де їдять особливі дітки – це дуже важливе питання, адже від цього залежить їхнє здоров’я та життя», - розповів директор Волинського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Мінсоцполітики Олександр Стельмащук.
Він зауважив, що особисто для нього вручення сертифікату на купівлю нової морозильної камери стало приємною несподіванкою, адже техніка дуже зручна, сучасна, та економна у плані енергозатрат.
Саме тому на згадку про добру справу від імені колективу центру та маленьких підопічних очільник установи подарував благодійникам подяку.
«Ви зробили життя наших вихованців безпечним і затишним. Адже є певні вимоги, виходячи з яких різні продукти харчування повинні зберігатися окремо. І ось тепер ми можемо собі це дозволити», – резюмував він.

Зі слів виконавчого директора БФ «Волинь-2014» Володимира Кривовича, свого часу дівчата із РГ «Жіноча Січ» та хлопці із ДУК ПС «Волинь» передали «естафетну паличку» одному із фундаторів благодійного фонду «Волинь-2014», керівнику виробничого підприємства «Модерн-експо» Петру Пилипюку.

«Чесно кажучи, ми були дещо здивовані, оскільки проводимо системну роботу із гуманітарної та благодійної допомоги і у військовій, і у цивільній сфері. Насправді, першочергово таку естафету треба передавати тим людям, які мають змогу допомогти, але чомусь завжди, як страуси, «ховають голови у пісок». Коли в країні відбувається війна, ми дуже часто забуваємо, що потрібно допомагати не лише армії, а й, до прикладу, лікарням, де лікуються діти чи поранені. Саме тому ми надали допомогу в вигляді морозильної камери. Тим більше, враховуючи звернення директора», - зауважив він та додав, що наступним кроком назустріч добру буде вручення для волинського військового госпіталю, де лікуються поранені бійці АТО, клітки для проведення кінетотерапії.
«При ампутації кінцівки та протезування, на жаль, певні функції суглобів втрачаються. Тому ми вирішили, що обладнання, яке давно використовується в США та Європі, повинне бути й нас. Нараз триває процес виготовлення унікального медичного устаткування», – поділився добрим починанням пан Володимир.

До слова, мовець запропонував ініціаторам благодійного проекту, дуківцям та дівчатам із «Жіночої Січі» на власний розсуд вирішити, кому надалі передати «естафетну паличку».
Натомість під час прес-конференції, що відбулась 24 липня. виконувач обов'язків керівника РП «Жіноча Січ» Ольга Граузс (подруга Мавка) розповіла, у чому ж саме полягає ідея проведення естафети добра:

«1 червня РГ «Жіноча Січ» спільно з ДУК ПС «Волинь» організували благодійну акцію під назвою «Діти – наше майбутнє». Під час заходу вони зібрали близько 10 тисяч гривень, на які закупили 40 комплектів постільної білизни для дитячого відділення обласної інфекційної лікарні. На робочій нараді, яку провели після цього, аквісти вирішили, що благодійність повинна тривати. Тому й започаткували естафету на зразок «IceBucketChallange», під час якої один благодійник передає естафету іншому».

«Ми організація бідна, – вела далі жінка. – І тому вирішили, що учасниками естафети повинні бути або депутати, або підприємці, або бізнесмени. Для них ці суми, а це – не менш, ніж 10 тисяч гривень, не є великими.

А, промоніторивши ситуацію у лікарнях міста, ми дійшли жахливого висновку: немає постілі, немає наматрацників, розвалюються ліжка. Мені, як лікареві, це дико. Бо держава абсолютно не турбується про наше з вами майбутнє – здоров’я нації. Тому й вирішили започаткувати акцію «Допоможи медичним закладам Волині».

Кожен учасник естафети має змогу обрати зі списка, який надають нам лікарні, закупити щось на власний вибір: або апаратуру, або розхідники чи інші необхідні для лікарні речі. Основна умова – зафільмувати факт передачі естафети іншим.

На жаль, деякі люди відмовились від участі. Їхні імена, а також імена тих, хто надав будь-яку допомогу, ми опублікуємо на сайті «Дерево благодійності», який наразі в розробці», – зазначила вона.

Своєю чергою, командир 3-го запасного батальйону ДУК ПС «Волинь» Віталій Ковальчук (друг Устим) звернувся до представників інформаційних ресурсів, аби медійники не боялись висвітлювати добрі справи, і жодним чином не прив’язували їх до передвиборної агітації.

«Бо якщо людина придбала власним коштом інфузомат, що рятує дитячі життя, то це не означає, що це вона зробила собі піар перед виборами. Ми живемо в маленькому місті і чудово знаємо, хто є хто. Якщо людина протягом 20 років сидить у політичному кріслі, і, врешті-решт, зробила добру справу, це не означає, що усі побіжать за неї голосувати. Але добро залишається, бо благодійність повинна тривати», – резюмував доброволець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрощук Показати IP 25 Липня 2015 23:13
Петро молодець! У нас багато "торгашів" та мало БІЗНЕСМЕНІВ - людей які розуміють, що бізнес і благодійність це синоніми!!!! і скільки б не заробив з собою не забереш... а добро воно повертається.....
Анонім Показати IP 25 Липня 2015 23:17
Пилипюк завжди був прогресивним директором!
Лучанин Показати IP 26 Липня 2015 11:40
Із тих усіх, "патріотичних" організацій , хоч одна показує корисну роботу.
) Показати IP 26 Липня 2015 13:36
усі великі молодці після опублікування результатів першої естафети у коментарях відбувався жах. Люди придумали що представники Жіночої Січі роблять це щоб "загребти" гроші собі, придумували безліч інших дурних речей, а просто подумати головою і самим зробити щось хороше чи не втручатись хоча б не здогадались

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus