USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Фахівці розпочнуть ексгумацію розстріляних в’язнів Луцької тюрми. ФОТО

23 Червня 2009 13:06
Сьогодні, 23 червня, луцька мерія підписала угоду зі львівським комунальним підприємством «Доля» на проведення ексгумаційних робіт розстріляних в’язнів Луцької тюрми. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Як розповів директор департаменту культури та історичної спадщини Сергій Годлевський, існує задум на базі колишньої тюрми, очевидно, при церкві святого Димитрія, організувати музей, де відкриють експозиції, присвячені в’язням тюрми, УПА, а також загалом визвольному рухові.
 
Директор КП «Доля» Ярослав Онищук підкреслив, що фахівці цього підприємства займалися ексгумаційними роботами на території Західної України, зокрема на Львівщині, Волині, Рівненщині.
 
Власне, найперше готуватимуть дозвільну документацію (на це піде приблизно місяць), тож спеціалісти з Галичини зможуть приступити до ексгумаційних робіт уже в липні-серпні. Уже намічено два об’єкти, але загалом триватиме і пошукова робота, адже очевидно, що захоронень як колективних, так і приватних – кілька.
 
Однак, визнає пан Онищук, ідентифікувати за останками особи загиблих – дуже складно, майже нереально.
 
Довідково:
 
За довідкою начальника Луцької тюрми, у перші дні війни в 1941 році було розстріляно тисячу в’язнів, за свідченням очевидців – до чотирьох тисяч чоловік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus