USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фактори, що гальмують середній та малий бізнес у Луцькому районі

21 Травня 2019 21:54
У Луцькій райраді розповіли, про фактори, що заважають розвиватися малому та середньому бізнесу у районі.

Про це у контексті звіту про виконання Програми розвитку малого і середнього підприємництва в Луцькому районі на 2017 – 2018 роки розповіла завідувач сектору економічного розвитку, інвестицій та співробітництва Луцької РДА Тетяна Сігуа.

Так, у 2017 – 2018 роках, безпосередньо в рамках Програми, з районного бюджету на фінансування заходів Програми коштів не виділяли.

Зокрема, зі слів посадовиці, підсумовуючи виконання заходів Програми розвитку малого і середнього підприємництва в Луцькому районі на 2017 – 2018 роки, слід відзначити, що поряд з позитивними зрушеннями, які були досягнуті протягом останніх двох років, у розвитку підприємництва мають місце питання, які на сьогодні ще залишаються невирішеними й актуальними, як на державному, так і районному рівнях.

Зокрема, серед факторів, що гальмують розвиток малого та середнього бізнесу у Луцькому районі, вона виокремила високий рівень інфляції, військові дії на сході держави, податкове навантаження (у тому числі обов’язкова сплата ЄСВ при відсутності господарської діяльності).

Окрім того, на думку фахівця, потребує удосконалення система кредитування малого бізнесу, оскільки відсутні дешеві банківські кредити для суб’єктів малого і середнього підприємництва.

Також серед гальмівних чинників для малого та середнього підприємництва у своєму звіті Тетяна Сігуа виокремила недостатнє запровадження стимулюючих факторів для активного впровадження суб’єктами підприємництва передових технологій та інноваційного виробництва, виробництва конкурентоспроможної продукції і послуг, а наявна інформаційна, інфраструктурна, кадрова мережа підтримки малого підприємництва не повною мірою відповідає його потребам.

Вимагає поліпшення й інвестиційний імідж сфери бізнесу, недостатньо активно розвивається молодіжне підприємництво, підприємництво у сільській місцевості.

«Загальні параметри малого підприємництва ще не повною мірою відповідають можливостям і потребам економіки району, адже середньомісячна заробітна плата працівників малих підприємств є нижчою від середньомісячної по району. Не повною мірою використовуються наявні географічні, природні, трудові ресурси і переваги регіону для розвитку малого бізнесу», – зазначила завідувач сектору економічного розвитку, інвестицій та співробітництва Луцької РДА.

Натомість, згідно із статистичними даними, за станом на 1 січня 2018 року кількість суб’єктів господарювання по району становила 3446 одиниць, у тому числі 529 підприємств (що на 8 відсотків більше, ніж у 2016 році, та становить 9,5 відсотків загальнообласної кількості підприємств) та 2917 одиниць фізичних осіб–підприємців (що на 6,8 відсотка менше 2016 року та становить 8 відсотків від загальної кількості фізичних осіб – підприємців, зареєстрованих в області).

Окрім цього, протягом минулого року зареєстрували 136 юридичних та 380 фізичних осіб. Для порівняння, у 2017 році – 79 юридичних осіб та 302 фізичних осіб-підприємців. Загальна чисельність юридичних осіб на території району в 2018 році становила 1617 одиниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
проблема Показати IP 22 Травня 2019 06:46
вчора на сесії торчинської седищної ради було прийнято рішення про створення опорної школи, рішення прийнято не дивлячись на супротив батьків учнів буянівської школи, так депутат коляда на сесії продемонстрував підписи батьків в кількості 90 - проти створення опорної школи, да 10 - підписів за, але депутати проігнорували думку батьків. напередодні сесії до буянівської школи завітав вседисющий пиза, помічник нардепа мартиняка, який абсолютно не має ніякого віднощення до буянь чи торчина, та через "коліно " переконували директора буянівської школи, бути філією торчина, але колектив проти демократія в ділі у торчині
Всезнайко Показати IP 22 Травня 2019 07:50
Тарас Яковлєв - гальмо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus