USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

Фармкомпанія з Житомирщини продавала медикаменти російській армії

7 Липня 2023 19:15
Служба безпеки України викрила одне із фармацевтичних підприємств у Житомирській області на співпраці з рашистами.

Після повномасштабного вторгнення зловмисники налагодили приховану схему постачання українських лікарських засобів до військових шпиталів рф, повідомили в СБУ.

Серед основних товарів нелегального експорту були знеболювальні засоби, які ворог використовував на тимчасово окупованій території України для лікування поранених загарбників.

До організації оборудки причетний директор одного з фармацевтичних підприємств регіону.
До лютого 2022 року компанія експортувала свою продукцію до росії. Бізнес-партнером української фірми в рф була установа, яка виконує державні замовлення російського міністерства оборони. Після початку повномасштабного вторгнення і запровадження відповідних санкцій проти кремля менеджмент українського підприємства розробив механізм обходу введених обмежень.
Для цього організатор оборудки разом з російськими спільниками задіяв низку підконтрольних комерційних структур на Близькому Сході та в ЄС. Спочатку ділки відправляли українські медикаменти на адреси цих зарубіжних фірм, а потім змінювали товарно-транспортні накладні й переправляли продукцію фактичним замовникам з рф.
Співробітники СБУ задокументували спробу незаконного переправлення до росії майже 300 кг медзасобів.

Читати ще: СБУ припинила роботу незаконного сервісу, який дозволяв росіянам анонімно телефонувати в Україну

Під час обшуків в офісах та виробничих приміщеннях української фармкомпанії виявлено комп’ютери із доказами незаконної діяльності, контракт з фактичним російським покупцем медпрепаратів, російські сертифікати відповідності на медикаменти.
Наразі директору українського підприємства повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Розглядають питання про обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

Триває слідство для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus