USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Фінансували «фонд» Пушиліна на підтримку окупантів: СБУ викрила українську продовольчу корпорацію

9 Лютого 2023 18:28
Служба безпеки заблокувала у Дніпропетровській області українську міжрегіональну продовольчу корпорацію, яка фінансувала терористичну організацію «днр».

Компанія мала частину активів на тимчасово окупованій території Донецької області і сплачувала «податки» терористам. Як повідомили в СБУ, за їхніми даними, підприємство перерахувало у «бюджет днр» понад 4 млн грн.

Також зафіксовано, що ця корпорація здійснювала «відрахування» до «фонду» терориста Пушиліна на підтримку російських окупаційних угруповань.

Як свідчать матеріали слідства, організатором незаконної діяльності виявився власник компанії, створеної на початку двотисячних років на Донеччині.
Читати ще: СБУ викрила співробітника Укрзалізниці, який працював на ФСБ й коригував ракетні удари по Києву

Підприємство спеціалізувалося на дистрибуції оптових партій продовольчих товарів через торговельні мережі у різних регіонах України. У 2014 році засновники комерційної структури перевели частину її активів на підконтрольну українській владі територію Донецької області, а після повномасштабного вторгнення – на Дніпропетровщину.
Інша частина бізнесу увесь цей час залишилася на тимчасово окупованій території сходу України. При цьому власник компанії налагодив там збут продовольства і перерахування одержаних прибутків на користь місцевої окупаційної адміністрації.

Читати ще: СБУ за гарячими слідами затримала агента РФ, який коригував нещодавні ракетні удари по Харкову

Постачання продукції здійснювали через афілійовані комерційні структури, які перебували у захоплених районах.
Під час обшуків за адресами складських та офісних приміщень компанії на Дніпропетровщині, а також у помешканнях фігурантів виявлено фінансово-господарську документацію, чорнові записи, комп’ютерну техніку із доказами незаконної діяльності.
У межах кримінального провадження, яке розпочали слідчі Служби безпеки за ст. 110-2 Кримінального кодексу України, розглядають питання щодо повідомлення про підозру топменеджерам корпорації та обрання міри запобіжного заходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus