USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суд відмовив луцькій журналістці в отриманні неіснуючого документу

27 Червня 2017 13:49
Суд відмовив у позові журналістці Ірині Мусій (псевдонім Аріна Крапка), яка вимагала у Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» надати їй неіснуючий документ.

Засідання відбулося у Волинському окружному адміністративному суді 27-го червня.

Нагадаємо, Ірина Мусій, посилаючись на політичні припущення, хотіла, аби їй надали фінансові звіти про надходження та використання коштів за три роки.

Втім, такого документу у Фонді не було, адже законодавство не зобов’язувало його готувати.

«14 березня 2017 року я надіслала до відповідача запит на отримання документу про фінансовий звіт (надходження та витрати) за 2014-2016 роки. У відповіді мені відмовили», - йдеться у позові Ірини Мусій.
Ірина Мусій
Ірина Мусій


На це представник Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Роман Хомич наголосив про відсутність суспільного інтересу до запитуваної інформації, а також додав, щотакого документу, який просить журналістка, немає, тому й не можуть його надати.

«Запитувана інформація, а саме документи (фінансові звіти про надходження та витрату коштів, списки бенефіціарів Фонду) ніколи не готувалися, не формувалися та не фіксувалися, як певний готовий продукт у будь-якому вигляді. Такі документи не передбачені, як обов’язкові для благодійних організацій.

Законом лише передбачено, що неприбуткові організації та установи подають звіт про використання доходів (прибутків)», - пояснює Роман Хомич.
Окрім того, додає, що запитуваний документ є уявним бажанням пані Мусій отримати статистичні, математичні дані, надання яких потребує виконання спеціальних дій, спрямованих на створення нової інформації шляхом узагальнення, аналітичної обробки даних, що не підпадає під ознаки вищезазначених норм ЗУ «Про доступ до публічної інформації».

Під час розгляду справи Роман Хомич поцікавився, чи позивач має інші докази, які підтверджують наявність суспільного інтересу до запитуваної інформації, а також докази, що Фонд готував такий документ. На це Ірина Мусій відповіла, що це некоректне запитання.

Також суддя Наталія Плахтій запитала, чи журналістка цікавилася, яку звітність зобов’язані готувати та надавати такі організації. Втім, Ірина Мусій сказала, що не фахівець з цього питання.

Та додала, що на офіційному сайті Фонду є звіти, однак не такі детальні, які вона хотіла б бачити. А суспільний інтерес пояснює тим, що його засновником є публічна особа. Тим часом, представник журналістки почала висловлювати різні припущення щодо можливих уявних варіантів діяльності Фонду та його керівних органів.
Позивачка, своєю чергою, наголосила, що питала не документ, якого не існує, а певну інформацію й просила представника фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» підтвердити це.

Втім, суддя вголос зачитала інформаційний запит позивачки, де вказано, що вона вимагає саме конкретний неіснуючий документ. Після цього Ірина Мусій зняла своє запитання.

Так, після розгляду справи суддя оголосила Постанову, відповідно до якої у позові відмовлено повністю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Цирк поїхав, а клоун Показати IP 27 Червня 2017 13:57
Неіснуючий документ хоче "журналіст" із неіснуючого видання, більше того, й журналістом складно назвати цю персону, яка, навіть, профільного диплому немає. Лікар без диплому - шарлатан,а аля-журналіст із відсутністю самореалізації вважає, що їй всі все зобов'язані. Сором і позор так собі рейтинг робити на імені відомих Волинян, ганьба журналістиці!
Сіма до Цирк поїхав, а клоун Показати IP 27 Червня 2017 21:43
1000000% хто вона така так кома? А в народі ірка мусій?
Клава Показати IP 27 Червня 2017 14:01
Яка журналістка - таке і рішення суду....
Олеся до Клава Показати IP 27 Червня 2017 14:24
Як на мене, то суддя просто виконувала свою роботу й молодець, що не піддалася під тиск тих писак, бо дивно виглядало б, аби організацію зобов'язали надати те, чого немає. Це як з потопаючим, який за кожну соломинку ловиться: невдаха-писака, пробує заявити про себе скандалами...
Лучанин Показати IP 27 Червня 2017 14:32
Це що, людям немає чим зайнятися??? Вона звернулася в суд, каже що просила одне, а як їй суддя зачитала її ж запит, то вже всі питання відпали!? Дівчинко, ви геть якісь сумашедші....
саня Показати IP 27 Червня 2017 18:06
Мені одному здалося, що вони обидві накурені і в Іри очі пі***м...
Хіхік Показати IP 27 Червня 2017 21:55
Перший коментар дуже пасує до видання, де надрукований)))))))))))
Богдан Показати IP 28 Червня 2017 10:42
Так-так-так, з кожного працівника волинських новин по коментарю, ще пару центнерчиків багна ... Надіюсь , що цю прокорупційну пропаганду не читають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus