USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Фестиваль «Бандерштат» відбудеться не в Луцьку

30 Липня 2008 15:48
Під час прес-конференції у прес-клубі «Луцьк Європейський» один з організаторів фестивалю Сергій Мартинюк розповів про особливості проведення 9-10 серпня Всеукраїнського фестивалю української альтернативної музики «Бандерштат-2008», - інформує 30 липня репортер «Волинських Новин».
Особливу увагу в цьому році організатори звертатимуть не на музичних виконавців, а на мистецьку тематику. За словами пана Мартинюка, програма заходів буде досить широкою. Однією із важливих подій стане проведення літературного міні-вечору, під час якого виступатимуть близько трьох десятків молодих українських поетів. Як зазначив начальник відділу у справах сім’ї та молоді  луцького муніципалітету Ігор Гузь, планується видавництво збірки творів, які читалися під час «Бандерштату».  За словами чиновника, половину потрібних коштів оргкомітету вже вдалося зібрати.
Фестиваль проводитиметься на території табору літнього відпочинку дітей «Сонячний» у селі Гаразджа поблизу Луцька. Кошторис заходу - близько 100 тисяч гривень, більша частина яких піде на оплату виступів учасників, оренду сцени та технічне забезпечення.
Організатори очікують від двох до п’яти тисяч відвідувачів із різних регіонів України. Ночувати глядачам доведеться у наметах, які розіб’ють на прилеглій до табору території. Окрім того, працюватиме польова кухня, де варитимуть повстанську кашу. Під час фестивалю демонструватимуться виступи з бойового гопака. Відвідувачі зможуть розважитися в іграх у полотняний м’яч (сокс), киданні пластмасової тарілки (фрізбі) та подоланні перешкод без технічних засобів (паркур).
На фестивалі виступатимуть понад два десятки гуртів із Західної України та Києва, серед яких популярні гурти «Анна» та «Кому Вниз».
Серед учасників свята організатори розіграють поїздку до Мюнхена на могилу очільника українських націоналістів Степана Бандери. Також на фестиваль до Луцька приїде онук Бандери – Степан Бандера-молодший.
Довідково:
Вперше фестиваль «Бандерштат» відбувся у 2007 році у Луцькому парку відпочинку імені Лесі Українки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus