USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ФІФА оштрафувала скаута київського клубу за «Слава Україні» – ЗМІ

10 Липня 2018 08:30
ФІФА оштрафувала скаута київського клубу Огнєна Вукоєвича за "неспортивну поведінку" через відео зі словами "Слава Україні!".

Про це повідомляє видання Four Four Two, передає Українська правда.

Зазначається, що сума штрафу - 15 тисяч швейцарських франків (близько 15 тисяч доларів).

Також джерело з посиланням прес-службу ФІФА зазначає, що міжнародна федерація врахувала факт вибачень від Хорватського футбольного союзу.

7 липня збірна Хорватії з футболу в серії пенальті обіграла Росію - і після матчу екс-гравець київського "Динамо" Домагой Віда, який забив гол в тому матчі, а також скаут київського клубу Огнен Вукоєвич відсвяткували перемогу, записавши відеозвернення зі словами "Слава Україні!"

Дисциплінарний комітет ФІФА виніс попередження Віді, оскільки організація розцінила його звернення як політичний жест. Хорватський футбольний союз також попередив Вукоєвича про неприпустимість політичних послань під час ЧС-2018.

Пізніше хорватська федерація повідомила, що звільнила Вукоєвича з посади помічника тренера збірної Хорватії та відрахувала зі складу делегації на ЧС-2018.

Віда заявив, що сподівається, що його вигук "Слава Україні" будуть сприймати не як політичне послання, а як знак подяки українцям за підтримку протягом усього турніру.

Посольство України у Великій Британії відреагувало на те, що у кількох британських топ-медіа гасло "Слава Україні" назвали "націоналістичним", пояснивши, що вираз має патріотичне значення на кшталт "Нехай живе Франція", "Нехай живе Королева".

Федерація футболу України обурена цькуванням гравця збірної Хорватії та екс-легіонера київського "Динамо" Домагоя Віди і направила звернення до ФІФА з поясненням гасла "Слава Україні!"

Користувачі соцмережі Facebook поширили на сторінці Міжнародної федерації футболу повідомлення, в яких підтримали хорватських футболістів, які записали відеозвернення зі словами "Слава Україні!".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанка Показати IP 10 Липня 2018 09:20
Правильно ФІФА зробило, щоб іншим було наукою. Є певні правила- дотримуйся! Але ми, українці, вирішили, що всі мають робити якісь виключення, якщо йде мова про Україну . Ще було б добре, якби Домагоя Віду за :" Белград, гори!" дискваліфікували. Потрібно думати головою, навіть, якщо ти - футболіст.
123 до Лучанка Показати IP 10 Липня 2018 12:02
охохо, роби провокації в своєму рашостані, ти хоть знаєш що таке ФУТБОЛ і де Луцьк? І підписуйся не Лучанка а Московка чи Кацапка
1 Показати IP 10 Липня 2018 09:21
з поясненням гасла "Слава Україні!" --------що ж тут пояснювати? достатньо взнати хто його першим почав використовувати і в які часи для яких дій.
Коля Показати IP 10 Липня 2018 09:46
Ще частіше будуть говорити Слава Україні, бо забороняти патріотизм неможливо. Звертаюся до всіх українців, частіше говоріть Слава України! Це гірше традиційної зброї для ворогів. Московитам можна вбити понад 10 тис.українців на нпшій землі, а нам не можна навіть привітатися патріотично?
скептик Показати IP 10 Липня 2018 13:46
нехай ФУФЛА разом з деякими бритими бумагомараками почитають, що таке свобода слова. В*РОДКИ !!!!
Ага Показати IP 10 Липня 2018 15:39
Слава Україні! Fuck FIFA.
Craps10 Показати IP 11 Липня 2018 14:57
ФФУ молодці! Респект,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus