USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Філарет показав Порошенку особистий приклад зречення від амбіцій

22 Січня 2019 20:56
Почесний Патріарх Філарет у справі об'єднання Української православної церкви показав унікальний для України приклад зречення від особистих амбіцій заради створення команди й досягнення вищої мети.

Про це дописує Юрій Бутусов у Фейсбуці.

"Президент Порошенко активно використовує церковне питання в своїй виборчій кампанії, і щоб показати особливий статус відносин з Філаретом сьогодні нагородив Патріарха вищою нагородою - званням Герой України. Таке нагородження духовної особи - повернення до практики політичних призначень цим званням, так би мовити, за сукупністю заслуг. І ось, щоб не допустити залучення Української православної церкви у виборчу кампанію одного кандидата, Філарет продемонстрував Порошенко, що церква вище особистих інтересів одного політика й однієї політичної сили. І виступив з благословенням на з'їзді, який висунув Юлію Тимошенко кандидатом в президенти.

Після такої масової підтримки Порошенком проекту об'єднання УПЦ, після Томос-туру, який президент перетворив на свою виборчу кампанію, виступ Філарета на відкритті партійного з'їзду - це, безумовно, найсильніший хід, який показує повагу церкви до основного опонента Порошенка на виборах", - аналізує Бутусов.

Але й виступ Філарета на з'їзді не став політичною підтримкою Тимошенко, тому що в своїй промові Філарет подякував президенту Порошенку за найбільший внесок в отримання Томосу України.

За довгі роки боротьби Почесний Патріарх зробив собі репутацію, яка стала вагомішою будь-яких посад і будь-яких орденів. Він об'єднує суспільство не заради любові до себе самого і не заради своїх особистих амбіцій, а заради досягнення чогось більшого, загального, на далеку перспективу.

І сьогодні був майстер-клас для обох кандидатів, щоб не думали, ніби можна залучити церкву на користь чиїхось особистих інтересів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олександр Показати IP 22 Січня 2019 21:23
Боже, які наївні люди ))) Філарет зрікся амбіцій!!! Як би не так! Йому просто чемно пояснили, що Варфоломій не погодиться його бачити Предстоятелем. Чому ж він такий "неамбіційний" концерт закатав, щоб Михаїл не став Предстоятелем? Бо ним не буде керувати, як Епіфанієм! Чому ж досі називає себе патріархом? Чому не раз заявляв, що був, є і буде патріархом? Чому не знімає куколя? Дід хитрий, хоч і старий. А ви всі ведіться.
Анатоль_ Показати IP 23 Січня 2019 01:06
Фiларет то сила народна!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus