USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Філарет у Луцьку: якби не Божа допомога, України не було б

27 Травня 2018 20:56
Те, що Київський Патріархат є однією з найбільших церков православ’я, свідчить про Божу благодать, і ця церква заслуговує на визнання Вселенським патріархом, наголошував патріарх Філарет під час візиту до Луцька.

Представники міської та обласної влади та сотні парафіян зустрічали патріарха Київського та всієї Руси-України у Луцьку 27 травня.

Звертаючись до вірян у Свято-Троїцькому кафедральному соборі, Патріарх наголосив, що якби не Божа допомога, ми не мали б держави. Завдяки тому, що Господь допомагає українцям, він надихає їх на подвиги, тому ми маємо власну державу та церкву. Він зауважив, що церква чекає на томос, тобто, документ від Вселенського патріарха про автокефалію церкви.

«Наша церква автокефальна, помісна, велика, але поки ще не визнана. І нам цей томос про автокефалію потрібен як визнання нашої церкви вселенським православ’ям. Ми молимося і просимо Бога, щоб Господь надихав вселенського патріарха не відступати від свого наміру і надихав нашого президента довести цю справу до кінця», - відзначив Філарет.

Він нагадав 1992 рік, коли був створений Київський Патріархат, тоді церква була невеликою, а сьогодні вона є найбільшою церквою всього православ’я після російської церкви. Отже, це свідчить про Божу благодать. Вселенський патріарх, з його слів, змушений визнавати цю церкву, тож за це потрібно молитися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus