USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Філарет у Луцьку – про дію благодаті Святого Духа колись і сьогодні

9 Червня 2014 12:42
Сьогодні Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив храмове свято кафедрального собору Святої Трійці волинської єпархії, повідомили у прес-службі єпархії.

Під час Божественної Літургії, яку транслювало в прямому ефірі обласне державне телебачення, Святійший виголосив проповідь про дію благодаті Святого Духа і колись, і сьогодні.

«Боротьба добра і зла в церкві почалася давно, ще з тих часів, коли Ісуса не визнавали Богом. Сила Божої благодаті у нас проявляється у вірі: той, хто сповідує Ісуса Сином Божим - той має благодать. Випробування, які зараз переживає Україна й весь її народ – дав нам Господь, аби ми об’єдналися в єдину державу. На Майдані гинули люди, на Донбасі гинуть. Ці жертви зроблять нас міцнішими. На інавгурацію Президента Петра Порошенка приїхало 20 президентів різних країн, високопосадовці із 60-ти країн світу. Це свідчить про те, що нас поважають. Ми повинні дякувати Богу, що Він з нами», - сказав Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.


Перед причастям проповідь виголосив володимирський міський декан протоієрей Юрій Пилипець.

За урочистою Відправою з Його Святістю служили: митрополит Луцький і Волинський Михаїл, єпископ Володимир-Волинський Матфей, канцлер протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, декани та інші священнослужителі єпархії, а також із Тернопільщини. Співав архієрейський хор «Оранта» (керівник Василь Мойсіюк). Після проповіді відбулася хресна хода навколо храму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Igor Показати IP 9 Червня 2014 13:25
А хто скаже що це за вибухи були в центрі?
Свідок до Igor Показати IP 10 Червня 2014 01:13
коментар було видалено
Очевидець Показати IP 9 Червня 2014 16:42
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus