USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Вибухи в Кабулі: серед загиблих – американські військові, Байден скликав нараду

26 Серпня 2021 19:17
Кількість загиблих в результаті двох вибухів досягла більше 18 осіб, і щонайменше 45 осіб отримали поранення. Про це повідомило джерело Sky News Arabia, передає УНН.

Також серед поранених біля міжнародного аеропорту Кабула є американський військовий персонал.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на американський телеканал CNN, а він – з посиланням на трьох американських посадовців та ще одне обізнане джерело.

Зокрема, перші звіти свідчать, що серед поранених є американський особовий склад.

Речник Пентагону Джон Кірбі розповів, що вибух на пропускному пункті «Еббі-гейт» в аеропорту Кабула «призвів до невідомої кількості жертв».

Як повідомляє американський телеканал Fox News, після вибуху, який скоїв смертник, серед поранених – щонайменше троє американських морських піхотинців.

За словами посадовця США, цей напад призвів до перестрілки на вході до аеропорту «Еббі-гейт», біля якого близько 5 тис. афганців і кілька американців намагалися отримати доступ до аеропорту.

Вибух стався за кілька годин після того, як Державний департамент США попередив американців, які перебували поруч з аеропортом, «негайно залишити» територію у зв’язку з посиленою терористичною загрозою.

Тим часом президент США Джо Байден зібрав термінову нараду у ситуативній кімнаті – з главою Пентагону Ллойдом Остіном та держсекретарем Ентоні Блінкеном, пише CNN.

Вибух стався біля одного з входів до міжнародного аеропорту Хамід Карзай у столиці Афганістану. Там зібрався натовп афганців, які намагались потрапити на територію аеропорту. Ймовірно, вибух скоїв терорист-смертник.

15 серпня таліби заявили про захоплення всієї території Афганістану, в тому числі й столиці – Кабула.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 27 Серпня 2021 07:36
матрасники обгадились............скакуни може задумались нарешті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus