USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фільм про вірного друга: невигадана історія

12 Травня 2014 17:17
Маленьким лучанам прививали любов до братів менших кінопоказом світового бестселлеру «Хатіко».
Показ фільму відбувся у спортивно-розважальному комплексі «Адреналін-сіті».

Кіноперегляд стрічки «Хатіко: Вірний друг» - це частина програми «Про формування етично-екологічної культури, гармонійних відносин людини і природи для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів Луцька на 2012-2015 рік».
Зі слів директора КП «Ласка» Дани Новарчук, суть цієї програми полягає у викладанні під час виховних годин у школах уроків екологічної етики та гуманного ставлення до тварин та рослин.
«Утім, для того, аби діти легше і з більшою охотою засвоювали таку важливу науку, їм показують фільми про те, якими вірними друзями можуть бути тварини, знайомлять із братами меншими у притулку», - розповідає організатор заходу.

Для чого дітям показують фільм про вірного пса

До слова, за два дні кіноперегляду, 12-13 травня, фільм про вірного собаку Хатіко переглянуть 240 дітей. А загалом протягом літніх канікул стрічку покажуть ще 720 школярам.
Нагадаємо, «Хатіко: Вірний друг» — екранізація відомої історії життя песика Хатіко. Фільм зняли у 2009 році у США.

Кінострічку екранізувализа відомою правдивою історією, що трапиласьу Японії в 20-х роках. Господар назвав нового чотириногого вихованця породи акіта-іну Хатіко (японською - Восьмий). Коли Хаті підріс, він став постійно супроводжувати господаря. Пес щодня проводжав і зустрічав свого власника Паркера (Річард Ґір) на вокзалі. Але незабаром трапилось нещастя - чоловік несподівано помер від серцевого нападу прямо на лекції в присутності студентів. Того дня вірний собака не дочекався його повернення. Не зважаючи на це Хатіко протягом 9 років, щовечора о 5 годині приходив на вокзал зустрічати хазяїна і чекав його до останнього потяга, допоки не помер від старості. Родичі Паркера шкодували пса і кілька разів намагалися дати йому прихисток у себе вдома, проте тварина втекла назад до своєї варти. Місцеві торговці підгодовували охлялого собаку, захоплюючись про себе його відданістю та терплячістю. А залізничники контролювали, щоб собаку, який став неодмінним атрибутом пристанційної площі, ніхто не ображав.


У Великобританії шкодують навіть пуголовків
Зі слів луцької захисниці тварин, нещодавно до Луцька приїжджав викладач із Великобританії, який навчав наших педагогів правильно викладати цей предмет. До прикладу, у Великобританії немає баночок із заспиртованими пуголовками для наочного прикладу та «роздаткових» біоматеріалів учням. Навіть вбивство такого маленького створіння, як «дитинка» риби чи жаби за кордоном вважають негуманним. Тож при навчальних закладах існують невеличкі водойми, де в умовах, максимально наближених до природніх й живуть усі «зразки».

Як пояснила керівник притулку, показ фільму «Хатіко: Вірний друг» повинен допомогти сформувати особистості, цілеспрямовані на співчуття, доброту та гарне відношення до тварин.
«Вихована у любові до природи дитина сприймає тварину, як повноцінний живий організм, який може сумувати, плакати, співчувати і навіть віддати власне життя за господаря», - додає вона.

Дітям розповідали, що старість - це природньо на прикладі старенького безпомічного пекінеса та цуценяти
Перед переглядом кінострічки, школярам показували старенького сліпого пекінеса, якого горе-господарі викинули помирати на вулиці, та маленьке цуценятко.
«Якщо берете собі цуценятко, пам’ятайте, що колись і воно стане стареньким та безпомічним. Можливо, вашого друга доведеться носити на руках, годувати з пляшечки, тобто бути разом із ним до кінця. Адже старість – це природньо», - звернулась до дітей захисниця тварин.

«Цей фільм я дивилась вперше. Тепер я знаю, що завести собаку – це ще не все. Її потрібно любити, доглядати та ніколи не покидати напризволяще», - ділиться враженнями учениця ЗОШ № 11 Аня.
Плакали навіть хлопчики

А шестикласники Дмитро та Олесь, зізналися, що, хоч хлопцям і не личить плакати, однак у фільмі були моменти, коли на очі навертались сльози:

«Тваринки – дуже вірні. Це – найкращі друзі людини, які ніколи її не зрадять. Майже всі дівчатка з нашого класу плакали. Мабуть їх вразила відданість собаки», - запевняють хлопці.
Довідково: Відомий скульптор Теру Андо виліпив собаку в бронзі і 21 квітня 1934 встановив пам'ятник перед станцією Сібуя, на відкритті якого і сам Хаті був присутній. Тоді на постаменті і з'явився напис «Вірний собака Хатіко». Однак, почалася війна на Тихому океані, і в 1944 році бронзову статую забрали на металобрухт для військових потреб. А невдовзі під час чергової американського бомбардування загинув і сам скульптор. Після закінчення війни місцеві підприємці звернулися до сина скульптора, з проханням відновити зниклий пам'ятник. Відновити скульптуру для Такесі було нескладно. З його слів, він, пам'ятаючи творчість батька, зміг би виліпити фігуру з закритими очима. Однак чи то грошей не вистачило, чи то такі були вимоги замовлення, але новий пам'ятник виявився трохи менше — 91 см у висоту замість 127 см для статуї і 162 см замість 180 для постаменту. Відкриття пам'ятника відбулося 15 серпня 1948 року. З тих пір він став місцевою визначною пам'яткою.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Від батьків Показати IP 13 Травня 2014 07:53
Дана, Ви - розумниця! Бажаю успіху!
Юлія Показати IP 30 Листопада 2015 15:27
Я теж росплакалась просто я дуже люблю тварин я. Не могла повірити що Хатік за ради хазяїна чикав його 9 років. Я як згадую що він чикав його 9 років мені аж сльози закатуютьсю.І ще мені черкз 6 місяців куплят акита—ину я його назву на чесьть Хатіка.І ця порода мені дуже подобається.Я це не можу висловити словами цулюбов і вірнісьть.
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2016 16:24
мени ббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббеееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus