USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

СБУ на Волині повідомила про підозру в державній зраді колишній освітянці

4 Квітня 2023 22:02
СБ України встановила, що 42-річна жителька Волноваського району Донецької області добровільно перейшла на бік ворога в умовах воєнного стану та зрадила Присязі посадової особи місцевого самоврядування.

До повномасштабного вторгнення рф на територію України зловмисниця обіймала посаду головного спеціаліста відділу освіти Хлібодарівської сільської територіальної громади Волноваського району на Донеччині, повідомили в СБУ.

У березні 2022 року вона добровільно погодилася обійняти посаду «голови Кіровської сільської адміністрації Волноваського району днр», яку незаконно було створено на окупованій території Волноваського району Донецької області.

Зокрема зловмисниця з метою утвердження окупаційної влади брала участь спільно з представниками держави-агресора та її окупаційної адміністрації в «робочих нарадах органів влади днр», з подальшим поширенням злочинною владою відомостей про такі заходи в інформаційному просторі на окупованих територіях та території рф.

Читати ще: Волинські СБУшники викрили зрадника, який зливав ворогу дані про плани ЗСУ

Слідчі СБУ заочно оголосили зрадниці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.
Державній зрадниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Християнка Показати IP 5 Квітня 2023 08:22
Сісь.и відрізати, і у в'язницю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus