USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Фінансування бізнесу: де взяти кошти?

5 Лютого 2024 10:53
Плануєте відкрити власну справу, але не маєте капіталу? Хочете масштабувати наявний бізнес, однак не маєте достатніх фінансових можливостей? Рішення – або просто зачекати та заробити потрібну суму, або вже зараз отримати кошти з інших, сторонніх джерел. Якщо справа термінова, радимо дочитати матеріал до кінця: тут розповідаємо, які види фінансування є та які з них варто обрати.

Види фінансування

Банківські кредити

До таких належать і кредитний ліміт за карткою, і державні програми кредитування (наприклад, «Доступні кредити 5-7-9%»), і суто банківські продукти. Серед переваг інструменту – швидкість отримання та великі суми кредитування, а серед недоліків – складність погодження та платність послуги. Так, щоб отримати кредит, потрібно надати банку чимало документів, серед яких витяги з реєстрів, паспорт та код, фінансова звітність та інші.

Фінансування малого та середнього бізнесу на bank.com.ua – це до 7 млн євро позики та кредити під 5%+ річних. Банк «Південний» пропонує 13 різних програм кредитування, серед яких й державна ініціатива «Доступні кредити 5-7-9%». Індивідуальний підхід та врахування побажань і можливостей кожного гарантовані.

Інвестиції

Ще один варіант – пошук інвесторів. Для цього варто створити бізнес-план компанії, презентувати його на якомога ширшу аудиторію, а також зафіксувати, яку саме вигоду отримає потенційний інвестор (відсоток прибутку, часткове право власності тощо). Серед переваг – отримані кошти не потрібно віддавати. Недоліків у такого способу куди більше: на пошук інвесторів потрібен час (1-2 місяці та більше), а зацікавити потенційних вкладників досить нелегко. Крім цього, погоджуючись на таке фінансування, ви маєте бути готовими до того, що інвестори зможуть вносити свої корективи в роботу бізнесу.
Краудфандинг

Цей спосіб буде актуальним для тих, хто лише планує створити власну справу. Краудфандинг – добровільне внесення коштів та підтримка проєкту великою кількістю звичайних людей або інвесторів. Для отримання фінансування варто спершу зареєструватись на краудфандинговій платформі (Спільнокошт, Na-Starte та інші), після цього – презентувати ідею та зацікавити аудиторію, а вже далі отримувати пожертви від учасників.

Переваги методу – отримані кошти не потрібно повертати. Недоліки – складність захоплення уваги аудиторії, висока відповідальність перед вкладниками, а також тривалий процес отримання коштів (від кількох днів до років).

Позики

Позичити потрібну суму можна і у фізичних осіб (близьких, родичів, знайомих тощо), якщо вони мають такі кошти, і в інших компаній та власників бізнесу. Якщо у випадку з родичами знадобиться повернути лише тіло кредиту, то інші компанії зазвичай можуть стягнути відсотки за надання послуги. Перевагами методу є швидкість та простота отримання грошей, а недоліками – можлива платна послуга, а також залежність від наявних зв'язків з людьми та компаніями, які могли б надати позику.

*реклама

Редакція не відповідає за фінансові операції, здійснені третіми особами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus