USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

За яких умов можна отримати держдопомогу на відновлення бізнесу. Роз'яснення

28 Березня 2023 22:22
14 жовтня 2022 року Кабмін ухвалив рішення про розширення державної програми «Доступні кредити 5-7-9%», відповідно до якого держава надаватиме фінансову підтримку мікро-, малому та середньому бізнесу на відновлення частково або повністю зруйнованих внаслідок бойових дій виробничих потужностей.

Як повідомив омбудсман Дмитро Лубінець у телеграм-каналі, підприємства зможуть отримати допомогу від держави у вигляді компенсації відсотків по кредитах, отриманих на відбудову виробництва. Рішення сприятиме відновленню виробничого та експортного потенціалу України та економіки держави в цілому.

За словами Лубінця, підприємці зможуть отримати кредит на відновлення виробничих потужностей під 9% терміном до 5 років на суму до 60 млн грн (без урахування раніше виданих кредитів за програмами держпідтримки).

Виконання зобов'язань по таких кредитах частково (до 80%) буде забезпечуватись державною гарантією.

Кредит можна отримати за таких умов:

виробничі потужності підприємства, зруйновані повністю чи частково, або викрадені внаслідок війни чи окупації (підтверджено документально);

підприємство здійснювало господарську діяльність протягом року до широкомасштабного наступу РФ (підтверджено даними річної фінзвітності станом на 01.01.2022);

відновлювальні виробничі потужності, розташовані не ближче 50 км від зони бойових дій, не перебувають під окупацією.

Читати ще: На Волині хочуть створити орган співпраці громадськості з Бюро економічної безпеки

Крім того, українські підприємства, які розташовані у зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні своїх потужностей до західних областей України.

Відповідною програмою може скористатися будь-яке підприємство, яке знаходиться у зоні ризику та активних бойових дій. Учасником може бути не лише велике виробництво, але й малий бізнес з 10-20 людьми у штаті.

Як ми писали раніше, українським сільгоспвиробникам надали можливість отримати до 60 млн гривень кредиту під 0% в рамках розширеної програми «Доступні кредити «5-7-9%».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus