USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Фіолет» видав міні-альбом на вірші українських поетів

25 Серпня 2016 17:44
На екваторі останнього місяця літа 2016-го «Фіолет» презентував новий міні-альбом (ЕР) на слова українських поетів. Робота над платівкою, яка отримала назву «Навірші», тривала останні кілька місяців у перервах між фестивальними виступами та записом чергового EP «Фіолету» True Love.

Про це йдеться у матеріалі газети Волинські Новини №30 від 25 серпня 2016 року.

Накопичення, зведення та мастеринг зробили у рідному для «Фіолету» Луцьку, у студії Романа Сороки, з яким музиканти працюють останні кілька років. Над обкладинкою релізу працювала київська художниця Євгенія Онищенко.

«Ідея записати щось подібне зріла в мені кілька років, але складно було знайти саме ті вірші, зважаючи, як важко емоційно дається мені чужа лірика. Та й за турами, альбомами «Фіолету», сольним проектом виокремити час на такий тематичний альбом було ніколи», – розповідає лідер гурту Сергій Мартинюк, знаний як Колос.

До нового ЕР увійшли музичні композиції на слова Ліни Костенко (вірш «Спини мене...»), Миколи Вінграновського («Вас так ніхто не любить...»), Василя Стуса («Напевне, так і треба»), Дмитра Павличка («Якби я знав, де ти живеш...») та продекламований вірш Григорія Чубая «У здивуванні знов стою німому...».
«Україна має культових поетів – і з минулого, і з буремного сучасного. Наш новий альбом – це і експеримент внутрішній, майже інтимний, і водночас – щирий жест популяризації рідного, крутого й концептуального. Сам звук роботи тяжіє до ambient як такого, з легкими пост-роковими відголосками. Це, на мій погляд, аж ніяк не радійний формат. Це запис для плеєрів та хороших навушників, із яким прогулянки останніх днів цьогорічного літа та перших тижнів осені видадуться значно атмосфернішими. Тому приємного прослуховування і нових хвиль внутрішніх осмислень», – резумює Колос.

До слова, нещодавно «Фіолет» оголосив першу в своїй історії краудфандингову кампанію, закликавши шанувальників за різного ступеня винагороди долучитися фінансово до запису нового EP True Love. Вихід роботи заплановано на початок жовтня, після чого команда вирушає у всеукраїнський тур на підтримку міні-альбому.

Сергій МАРЧЕНКО, Луцьк-Київ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus