USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

«Сила» кожного українця: Фіолет випустив новий альбом, частково створений у Луцьку

11 Листопада 2022 12:08
Фіолет презентував свій сьомий студійний альбом «Сила». Платівку музиканти присвячують кожному українцю, який нині бореться з агресором, – від героїв Збройних сил України до тих, хто донатить чи іншими способами регулярно підтримує армію.

Робота над платівкою, яка вийшла 11 листопада, тривала паралельно в кількох містах (Києві, Львові та Луцьку).

До альбому увійшло 12 пісень. Частину було написано задовго до повномасштабного вторгнення («Дівчисько», «Шкереберть», «Вальдшнепи», «Не забувай мене»). Ці композиції мали увійти до номерного лонгплею Фіолету. Частина («Заряджай», «Ой, чи живі», «На Чорному морі», «Сила») з’явилася після 24 лютого. У цих піснях сповна відобразилися реалії війни та випробувань, які випали на українців.

Альбом записано за стипендіальної підтримки Українського культурного фонду, а за основу обкладинки взято картину Лізи Яблонської-Михайлусь із Дніпра.
Читати ще: Любов, карантин і жертовність: лідер «Фіолету» презентував у Луцьку «Короля дощу»

«Я невимовно вдячний УКФ за можливість зафіксувати в піснях нерв цієї епохи. Її розпач, біль, нашу незнищенну віру в краще, відчуття єдності та братерства. Від текстів, написаних ще до 24 лютого, але таких доречних усьому, що відбулося після, спиною маршують табуни мурах. Ідеться про «Говори» і «Memento mori», написані мною в лютому, в проміжках між туровими виїздами Фіолету. А ще мені багато важить, що «Сила», попри вкрай стислі терміни роботи, вийшла жанрово різноплановою – від піанобалад і екстатичного поп-року до в міру агресивної альтернативи з соціальною повісткою. Хочеться, аби ці пісні почули якомога більше українців. Культура була, є і буде на часі»,– говорить фронтмен гурту Сергій «Колос» Мартинюк.
Наступного року Фіолет розпочне тур на підтримку нового альбому. Він стартує 2 лютого з концерту в Києві. У переліку – виступи в Львові, Луцьку, Тернополі, Івано-Франківську, Вінниці, Дніпрі та інших містах.

Слухати новий альбом можна тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus