USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» передав легендарній 3-й ОШБр шість вантажівок

29 Грудня 2023 17:16
Шість нових вантажівок – вже на службі у легендарної 3-ї окремої штурмової бригади, в якій воює і чимало волинян. Вантажівки бійцям придбав і передав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Дізнавшись про те, що Фонд купує ці машини військовим, українська фірма зробила на них хорошу знижку.

Тож незабаром шість автівок допомагатимуть виконувати завдання нашим бійцям, йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

Знаменита і хоробра 3 окрема штурмова бригада нищить ворога на Бахмутському напрямку. Військові кажуть: для того, щоб це було ефективно, потрібні не лише вмотивовані бійці, а й чимало відповідних ресурсів.

«Щоб нормально воювати, треба засоби для цього, а їх немає», – каже військовослужбовець Максим.

З тилу на фронт їм постійно доводиться перевозити чимало вантажів: від продуктів харчування до зброї. Для цього необхідний відповідний транспорт в хорошому стані і такий, що проїде будь-де. Цей терміновий запит бійцям закрив Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», придбавши для них шість новеньких вантажівок.

Боєць з позивним Актор оглядає транспорт. «Сидіння у вантажівці із різними регулюваннями. Я не знаю, скільки вона коштує, але зроблено дуже добре», – говорить він.

Читати ще:«Маємо бути монолітними та єдиними»: мер Луцька зустрівся з екскомандиром полку «Азов»

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода каже: вони пріоритетно допомагають військовим з Волині з перших днів повномасштабної війни. Наприклад, за цей рік для 100-ї бригади тероборони вони закрили запитів на понад десять мільйонів гривень. У 3-й окремій штурмовій бригаді теж воює чимало наших земляків, тож відгукнулись і на цей терміновий запит.

«Ми закриваємо терміновий запит 3-ї окремої штурмової бригади. Знаємо, що там служить дуже багато волинян. Передаємо шість вантажівок на загальну суму близько 15 мільйонів гривень. Вантажівки нові, вони їм дуже потрібні. Це це ті автомобілі, які важко придбати та на які важко закривати збори волонтерів», – зазначила Катерина Шкьода.

Як додала, цей запит їм вдалось закрити в короткі терміни ще й завдяки тому, що українська фірма продала авто за вигідною ціною. Катерина Шкльода каже: у питанні купівлі засобів для військових Фонд намагається співпрацювати з добросовісними підприємцями, у яких в пріоритеті – не нажитися на війні, штучно завищуючи ціни, а дійсно допомогти нашим ЗСУ наблизити перемогу.

«Дуже приємно, що сьогодні у нас вдаються гарні колаборації і нам вдається знаходити таких постачальників і виробників, які не спекулюють на темі війни та роблять знижки. Наприклад, ці вантажівки ми купляли в української фірми, яка зробила дуже гарну пропозицію, виставивши ціну з ПДВ (тобто сплачуються податки країні) дешевшу, ніж середня ринкова вартість цих автомобілів без ПДВ», – резюмувала Катерина Шкльода.

Тож завдяки тому, що Фонд блискавично відгукнувся на запит, а фірма пішла назустріч і продала ці вантажівки за хорошою ціною, необхідний військовим транспорт вже у них. І подібні запити можна буде закривати ще швидше. Головне, аби бажання окремих підприємців нажитись і заробити на військових потребах, не переважувало спільного бажання українців перемогти.
Нагадаємо, Фонд передавав на гарячі напрямки мікроавтобуси Volkswagen Transporter Т4, відремонтовані броньовані КрАЗи, бронежилети, каски, турнікети, медикаменти, квадрокоптери, планшети, рації, відеокамери, приціли, рушниці-антидрони для боротьби з ворожими безпілотниками та інше.

Фонд неодноразово передавав військовим різні види безпілотників, зокрема розвідувальні дрони, дрони-камікадзе, октокоптери та інше, залежно від запитів.

Також спільно з Луцькою міською радою було реалізовано великий проєкт із закупівлі п’яти тисяч комплектів зимової форми і тактичного взуття для військовослужбовців, яка відповідає усім стандартам. І одяг, і взуття замовляли у виробників із нашої громади, аби підтримати місцевий бізнес.

Загалом, допомогу від Фонду отримували захисники з 14-ї ОМБР, 100-ї ОБР ТРО, спецпідрозділу «Птахи Мадяра», 2-го ОСБ та інші волинські військові, які служать у різних військових структурах по всій Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus