USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Фонд Клінтон отримував мільйони від країн, що зневажають права людини, - ЗМІ

22 Серпня 2016 12:26
Згідно інформації американської газети New York Times, благодійний фонд родини Клінтон отримував гроші від низки країн, чию політику за багатьма пунктами неодноразово засуджував Державний департамент США. Про це інфорує Російська служба ВВС.

Фонд сім'ї Клінтон отримував десятки мільйонів доларів пожертвувань від країн, які Держдеп США критикував за випадки дискримінації за статевою ознакою і інші порушення прав людини - Саудівської Аравії, ОАЕ, Катару, Кувейту, Оману, Брунею та Алжиру.

Серед інвесторів фонду рахуються, наприклад, Королівство Саудівської Аравії, яке зробило пожертвування на суму в 10 мільйонів доларів, і лівансько-нігерійський підприємець з великими діловими інтересами (він перевів фонду 5 мільйонів доларів).

Внески у фонд сім'ї Клінтон робилися і в той час, коли Гілларі займала пост державного секретаря, зазначає газета.

Є серед них і український бізнесмен Віктор Пінчук, зять колишнього Президента України Леоніда Кучми, уряд якого піддавали широкій критиці через корупцію і обмеження свободи слова.

Фонд сім'ї Клінтон - благодійна організація, яку заснував Білл Клінтон в 2001 році незабаром після того, як залишив Білий дім. За весь час існування фонд залучив понад 2 мільярди доларів, в значній мірі за рахунок іноземних інвестицій.

Однак тепер, коли Гілларі Клінтон бере участь в президентських перегонах, це може стати великою проблемою для її передвиборної кампанії, а у разі її перемоги - і для адміністрації, вказує видання.

У четвер минулого тижня Білл Клінтон вже зробив оголошення перед співробітниками фонду, в якому підкреслив, що організація відмовиться від іноземних інвестицій в разі перемоги його дружини на президентських виборах.

У 2015 році журналісти видання New York Times вже знаходили свідоцтва зв'язку між фондом сім'ї Клінтон і компанією «Росатом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus