USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Фонд розвитку у луцькому дитсадку: перестороги і результати роботи

6 Липня 2017 17:48
Нещодавно 25-ліття відзначив луцький дитсадок №1. Він досі залишається одним із найбільших у місті. Проте і проблемних питань вистачає: приміщення потребує ремонту, а чимала навколишня територія – благоустрою. Задля покращення ситуації небайдужі батьки вирішили згуртуватися у фонд розвитку та залучати додаткові кошти на потреби садочка. Очолила фонд розвитку під назвою «Лісова казка» ініціативна мама Яна Рожко, донечка якої вже рік відвідує ясельну групу.

Про це повідомляють у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«На початку в деяких батьків були перестороги щодо діяльності такого фонду. На конкретних прикладах ми зуміли переконати їх, що таким чином нам вдасться залучити додаткові кошти. Відповідно, зможемо зробити багато чого для наших діток, ще й з меншими затратами батьківських коштів. Відразу після створення фонду ми визначили низку найбільш актуальних проблем, одна з яких – ремонт та облаштування санітарної кімнати в одній із груп. Умивальники, обладнання були в жахливому стані, без ремонту. Зараз проект майже завершено, залишилось доробити стелю, і дітки матимуть новенькі й чистенькі умивальники, душову кабіну та санвузли. Це дороговартісний проект, а тому дуже вдячні Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за виділені кошти та підтримку нашого фонду розвитку», - каже Яна Рожко.
У планах – придбати зручні парти для майбутніх школяриків, облаштувати територію садочка, встановити нові пісочниці та ігрові елементи для активного відпочинку дітей на свіжому повітрі.
«Дуже правильно і добре, що проекти реалізовуються саме на умовах співфінансування. Якщо вкладати свої кошти, то тоді буде більш бережливе ставлення до уже зробленого», – зазначає молода мама.

Задоволена співпрацею і завідувачка закладу Тетяна Мех. Жінка каже, що садочок був першим, який здали в експлуатацію після здобуття незалежності України. Спочатку і до недавнього часу в садочку діяло 12 груп, але діток більшало з кожним роком.
Тому торік запрацювала додаткова, 13-та група. Відтак вдалося трохи розвантажити решту. Зараз ДНЗ №1 відвідує 354 дитини.

«Дуже приємно, що є небайдужі батьки, такі як пані Яна. За кілька місяців діяльності їм вдалося зробити санітарну кімнату, де ремонту не було з моменту відкриття закладу. Приємно, що спільними зусиллями батьків та за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» втілено такий важливий проект», – зауважила Тетяна Мех.
Представник Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Інна Ткачук каже, що на прикладі фонду розвитку дошкільного навчального закладу №1 «Лісова казка» можна оцінити ефективність роботи фондів розвитку навчальних закладів загалом.

Дуже добре, що активні батьки виявляють ініціативу, а Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» готовий підтримувати їх. Усе більше ініціативних мам і тат цікавляться й хочуть створити фонд розвитку в закладі, де навчаються їхні діти. На сьогодні вже створено 23 фонди розвитку: 11 в дитячих садочках та 12 у школах Луцька, – зазначила Інна Ткачук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вікторія Показати IP 7 Липня 2017 19:10
Після того, як наш садочок вступив до фонду, ми побачили реальні зміни на краще. Ми задоволені.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus