USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Форум учнівського самоврядування Волині зібрав понад 300 активних школярів. Фото

2 Квітня 2024 13:07
Понад триста учасників долучилися до Форуму учнівського самоврядування Волині. Захід триває 2 квітня в бібліотеці Волинського національного університету імені Лесі Українки.

У межах форуму «Простір можливостей» школярі дізнаються про найкращі практики студентського самоврядування Університету імені Лесі Українки, Молодіжну раду при Луцькій міській раді, можливості участі молоді в управлінні громадою та роль молодіжних громадських організацій.

Окрім того, учні зможуть прослухати лекції про синхронний переклад, засоби артпрактики для підтримки ментального здоров’я, моделювання розслідування злочину, технології блокчейн і криптовалюту, роль освіти у формуванні національної ідентичності, молодіжне лідерство.

Участь у форумі беруть активісти учнівського самоврядування та лідери молодіжних осередків всеукраїнських громадських організацій.
Відкрив форум ректор Університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось.

«Сьогодні ви в найкращому університеті, який надає найкращу освіту. У нас є найкращі практики. Перша – це академічна мобільність. 147 студентів зараз навчаються за програмою «Подвійний диплом», понад 300 студентів здобули навчання за програмою Erasmus+ та отримали і знання, і фінансову підтримку. Друга – елементи дуальної освіти. Третя – найкращі професори, доценти та викладачі. Те, що в нас ідеально, – це студентоцентризм. Тому проведення такого заходу, який поєднує активну учнівську та студентську молодь, – логічна закономірність. Я впевнений, що після цього форуму наші сили подвояться і ми все будемо робити для того, щоб здобувати гарну освіту, займатися науковою роботою, волонтерством, працювати на благо і захист нашої держави», – звернувся до присутніх ректор Анатолій Цьось.
Він додав, що в найближчих планах університету – великий великодній благодійний марафон зі збору коштів на дрони нашим військовослужбовцям.
«Ми тішимося, що завдяки нашим ЗСУ маємо можливість проводити такий форум у нашому місті. Радісно, тому що це цікаво молоді. Цей день буде дуже пізнавальним і насиченим для неї. А для нас як для дорослих найважливіше – мир, благополуччя та спокій дітей, молоді – тих, на кого ми покладаємо надії, тих, хто будуватиме майбутнє нашої держави», – зазначила заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк.
Як розповіла голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода, Фонд залюбки підтримує подібні заходи, оскільки активна молодь, яка в майбутньому розвиватиме наше країну, – один із пріоритетів.
«Фактично це форум лідерів, а вчорашні лідери – нині політики, наші захисники, борці за права, журналісти, бізнесмени, громадські діячі… Тому дуже важливо розвивати активну громадянську позицію в дітей та молоді, підтримувати їх у всіх починаннях. Таким чином вони в майбутньому зможуть стати активними громадянами своєї країни та здобудуть необхідні в сучасному світі якості. Будучи лідером, працюючи в учнівському, а потім у студентському самоврядуванні, підлітки та молодь здобувають ті навички, які потім будуть їхньою конкурентною перевагою в дорослому житті. Тільки активні й небайдужі люди можуть побудувати успішну громаду та успішну країну», – наголосила Катерина Шкльода.
Організатори та партнери заходу: ВНУ імені Лесі Українки, департамент освіти Луцької міської ради, департамент молоді та спорту Луцької міської ради, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», Ковельська міська рада, Вараська міська рада, Волинська обласна організація Товариства Червоного Хреста України, Луцький міський молодіжний центр, Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Волинської обласної ради, учнівський парламент Луцької громади, Молодіжна рада Луцької міської ради.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus