USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Фото Ляшка зі школярами у «політичних» футболках спричинило скандал

26 Червня 2018 09:19
Фото Олега Ляшка з двома десятками школярів у партійних футболках зчинило скандал у соцмережах.

Світлину «радикал» зробив в освітньому закладі, що є порушенням закону про агітацію, тож ситуацією зацікавилися в міністерстві освіти, йдеться в сюжеті ТСН.

«Вийшло не так, як хтось планував чи не планував. Я не знаю, в усякому разі, ми не планували», - пояснив директор Сновської спортивної школи, у спорзалі котрої і було зроблено фотографію. Її опублікував сам нардеп, після чого і здійнявся ґвалт. Сновський міський голова уже взяв пояснювальну записку від директора школи – той стверджує, що коли зайшов до спортзали, діти вже стояли у футболках. «Які мої дії? Зривати їх я не можу», - каже чоловік.

Офіційний захід за участю депутатів організовував не освітній заклад, а партійний осередок. Окрім Ляшка, приїхали нардепи з інших партій – вони мали відкривати новий футбольний майданчик зі штучним покриттям. Коло нього і мали відбуватись усі урочистості, але за кілька хвилин до початку почалася злива. Керівництво школи та району чекало на депутатів, а от діти пішли усередину.

«Вочевидь, або помічники депутатів, або батьки це ініціювали. Їм запропонували футболки в подарунок», - вважає Євген Мудрицький. Він сам є членом іншої партії, за яку ніколи в школі не агітував, а міський голова узагалі безпартійний. Чоловіки впевнені, що незручно почувалися і представники інших політсил, що були у залі.

Мама одного зі школярів каже, що у політичних тонкощах дітвора не надто розбиралася, а одягли їх, бо просто бачили депутата по телевізору. В обласній адміністрації про інцидент чули та нагадали, що закон дозволяє депутатам приходити до шкіл, але не більше.

«Політичні партії не мають використовувати приміщення освітніх закладів і дітей для політичної агітації», - каже працівник Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

У міністерстві освіти обіцяють перевірку. «Я хочу звернутися до тих, хто ідуть з такою агітацією в навчальні заклади. Вони порушують законодавство України», - наголосила міністр Лілія Гриневич.

Сам Олег Ляшко прокоментувати інцидент не зміг, бо здійснює чергові робочі візити. Його однопартійці порушення закону у своїх діях не бачать, бо, мовляв, виборча компанія ще не почалась, а футболки діти самі випросили. «Це приватний подарунок на прохання дітей», - стверджує Андрій Лозовий.

У Сновську ж кажуть, що розпитають батьків, як усе було насправді, але всім політсилам вдячні за допомогу у відбудові спортшколи. А на майбутнє просять приходити уже без символіки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
valdis peish Показати IP 26 Червня 2018 11:30
і знову найдуться д*рні які проголосують за цього г*мосєка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus