USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Французькі спеціалісти модернізували 10 котелень у Луцьку

13 Жовтня 2022 13:50
Десять квартальних луцьких котелень модернізовано спеціалістами французької компанії "ЕНЕРТЕКС" в рамках співпраці Луцької міської ради, ДКП "Луцьктепло" та Європейського банку реконструкції та розвитку.

Як повідомили у Луцькій міській раді, замінено пальникові системи, димнасоси та вентилятори, що дасть суттєву економію споживання газу та електроенергії, а також ретельно підготує котельні до поточного опалювального сезону.

Луцький міський голова Ігор Поліщук 13 жовтня особисто відвідав котельні на вулицях Загородній та Задворецькій, аби переконатись, що роботи тут виконані якісно.

Читати ще: Коли в Луцьку розпочнеться опалювальний сезон

"Ми завершуємо наш важливий проєкт з Європейським банком реконструкції та розвитку, який складається з декількох складових, – зазначив Ігор Поліщук. – Один з них – заміна 18 пальників на 10 котельнях дасть нам можливість економити орієнтовно 600 тисяч кубометрів газу в рік на суму близько 5,3 млн грн. Це попередні дані, економія може бути й більшою. А заміна димнасосів та вентиляторів зекономить 600 тисяч кіловат енергії в рік на суму близько 1,5 млн грн. Це також дозволить забезпечити більш стабільну роботу котелень та надання кращої послуги для споживачів, які отримують гарячу воду та опалення від цих котелень. Інший проєкт – це заміна насосів на 13 котельнях, що дасть змогу економити 2 млн кіловат електроенергії в рік на суму близько 11 мільйонів гривень. В умовах енергетичної кризи, яка є сьогодні, критично важливо зменшувати споживання газу, тому цей проєкт, який ми завершуємо реалізовувати, як ніколи доречний".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Іржа Показати IP 13 Жовтня 2022 14:50
ще б теплотраси модернізували
Андрій Показати IP 13 Жовтня 2022 16:32
Для чого про це писати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus