USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ФСБ Росії отримала завдання вбити Пригожина, − Буданов

30 Червня 2023 13:18
Після спроби збройного заколоту на Росії фсб отримала завдання ліквідувати його організатора, власника так званої ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина.

Про це в інтерв’ю американському журналісту Говарду Альтману повідомив начальник ГУР МО України Кирило Буданов, цитує пресслужба української розвідки.

«Будь-які дії, спрямовані на дестабілізацію всередині росії, корисні для України, тому в мене був хороший настрій», − описав начальник ГУР МО власні відчуття від новини про початок пригожинського бунту.

Читати ще: Заколот Пригожина: генерала Суровікіна закрили у СІЗО, – ЗМІ

Кирило Буданов підтвердив, що про наміри здійснити подібні дії всередині росії для української воєнної розвідки було відомо давно.

«Ми не можемо говорити про їхній серйозний вплив [на війну росії проти України], оскільки усі ці події тривали дуже короткий період часу. Утім була завдана певна шкода військово-космічним силам рф. По-друге, ми не очікуємо появи пвк «вагнер» в Україні як окремого суб’єкта, який виконує власні операції. І я вважаю, що цей фактор для нас доволі важливий», − заявив начальник ГУР МО України, нагадавши, що найманці «вагнера» проявили себе більш потужною бойовою силою, на відміну від регулярної армії держави-агресора.

Кирило Буданов уточнив, що внаслідок короткого бунту Пригожина було знищено 8 російських військових авіасуден, зокрема повітряний захищений командний пункт на базі літака ІЛ-22 М.

Читати ще: Путін не звільнятиме Шойгу, щоб не йти на поступки Пригожину, − ISW

За словами керівника ГУР МО України, російські спецслужби отримали завдання на вбивство власника пвк «вагнер».

«Ми знаємо, що завдання вбити пріґожина доручили фсб. Чи будуть вони успішними в цьому? Час покаже. Так чи інакше, всі потенційні замахи на вбивство не будуть швидкими. Їм знадобиться певний час, щоб розробити відповідні підходи і досягти етапу, коли вони будуть готові до масштабної операції. Але я хотів би підкреслити, що це велике відкрите питання. Чи вдасться їм це здійснити? Чи наважаться вони виконати цей наказ?» − сказав Кирило Буданов.

Нагадаємо, ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин 23 червня заявив, що по його найманцях вдарили російські військові, тому оголосив, що йде «зупинити» міністра оборони РФ Шойгу.

Хоча вдень 24 червня найманці ПВК «Вагнер» дісталися до Московської області, проте зупинили свій наступ в 200 км від Москви і Пригожин розвернув колону з військовою технікою. Це стало результатом переговорів між Олександром Лукашенком і Пригожиним. А в Кремлі пообіцяли анулювати кримінальну справу проти Пригожина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Патрiот Показати IP 30 Червня 2023 14:17
Ну буданов знае точно.
Анонім Показати IP 30 Червня 2023 14:42
арестович 2, хай краще займеться своїми прямими обов'язками, а то таке враження, що його призначили, щоб триндіти. Час покаже, що буде далі. Набридли ці брехуни.
45 Показати IP 30 Червня 2023 22:36
Буданов вже виглядає як шоумен, розказує таки байки кожен раз, наче піднімає рейтинги своїх ефірів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus