USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пригожин і Кадиров хочуть звинуватити Міноборони РФ у невдачах в Бахмуті, – ISW

7 Травня 2023 12:02
Ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин і глава Чечні Рамзан Кадиров, ймовірно, мають на меті представити Міноборони РФ і регулярні російські війська як неефективні та створити умови для того, щоб звинуватити Міноборони у російських невдачах в районі Бахмута, вважають експерти Інституту вивчення війни (ISW).

У рішенні Пригожина передати відповідальність за Бахмут силам свого колеги-силовика навмисно не згадуються російські повітряно-десантні війська, які вже діють на північному і південному флангах «Вагнера» навколо Бахмута.

Це рішення відображає недовіру Пригожина до російського військового командування, позиціонує його як незалежного від російського військового істеблішменту і дозволяє йому зберегти обличчя, якщо сили «Вагнера» не зможуть захопити Бахмут, та уникнути повторення ситуації із захопленням Соледара, коли Міноборони Росії взяло на себе відповідальність за те, що, за словами Пригожина, було успіхом «Вагнера».

Читати ще: «Вагнерівці» не будуть виходити з Бахмута, Пригожин шукає винних у провалі, – ГУР

Кадиров, у свою чергу, міг би отримати вигоду з позитивного репутаційного ефекту від участі в такій гучній операції, спираючись на особисту популярність Пригожина.

Перехід від «Вагнера» до «Ахмата» може також створити умови для звинувачення МО РФ у майбутніх невдачах. Якщо «Ахмат» зіткнеться з тими ж труднощами, що й «Вагнер», і не зможе повністю захопити Бахмут, Пригожин і Кадиров зможуть звинуватити МО РФ у тому, що воно не змогло належним чином підтримати їхні зусилля.

З іншого боку, відзначається у звіті ISW, якщо російське МО не дозволить силам «Ахмата» змінити «вагнерівців», оскільки незрозуміло, чи зможуть Пригожин і Кадиров здійснити цей маневр без підтримки Міноборони, обидва силовики та їхні союзники, ймовірно, висунуть припущення, що якби російське МО підтримало їх, чеченські силовики швидко захопили б Бахмут.

Нагадаємо, 5 травня Пригожин у листі до керівництва Міноборони РФ заявив, що виведе найманців ПВК «Вагнер» з Бахмута з 10 травня. Він стверджує, що причина такого кроку полягає в тому, що Міноборони РФ не дає його бойовикам достатню кількість боєприпасів, і він не хоче, щоб через це його люди були «приречені на безглузду загибель».

У Збройних силах України скептично ставляться до його заяви.

Пізніше Кадиров запропонував свою допомогу в окупації Бахмута.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus