USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.89

Футболіста оштрафували на 330 тисяч доларів та влаштували бойкот за те, що копнув кота

12 Лютого 2022 08:27
Після того як захисник англійського футбольного клубу West Ham United Курт Зума штурхнув свого кота, його не лише оштрафували 330 тисяч доларів, але й позбавили домашніх тварин.

Почалося все із домашнього відео, що з'явилося у соцмережах завдяки брату футболіста, пише ВВС.

На ньому видно, як Зума копає свого бенгальського кота ногою так, що той відлітає на кілька метрів, а потім женеться за ним і б'є, поки тварину тримає дитина.

Судячи зі сміху за кадром, те, що відбувалося, здавалося присутнім смішним. За повідомленнями британських ЗМІ, знущання над котом було зумовлене тим, що він розбив вазу.

У Британії ці кадри спричинили гнівну реакцію суспільства. Близько 200 тисяч людей підписали інтернет-петицію, в якій закликали правоохоронців притягти футболіста до відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

Британські закони передбачають за це досить суворе покарання – великі штрафи та ув'язнення до п'яти років.

За інцидент спочатку особисто і публічно перепросив сам футболіст, а потім і тренер футбольного клубу, що мав брати участь у грі Прем'єр-ліги цього вівторка.

Проте скандал не вщухав, і на захист котів стали спонсори клубу та знаменитості.

Під час матчу уболівальники обох команд освистали футболіста, а популярний телеведучий та колишній форвард збірної Англії Гарі Лінекер сказав, що взагалі шокований тим, що Зумі дозволили вийти на поле.

Компанія Vitality заявила, що відео з соцмереж її дуже засмутило, а дії керівництва клубу розчарували, тому вона негайно призупиняє спонсорство і чекатиме на подальші кроки West Ham United.

Інший спонсор, компанія Experience Kissimmee, заявила: через те, що Зуму випустили на поле, вона також перегляне свої спонсорські відносини з клубом.

А Adidas повідомила, що розриває контракт із гравцем.

Поліція графства Ессекс поінформувала, що розпочала розслідування інциденту, але, за даними газети Sun, відмовилася порушувати справу.
Тим часом Королівське товариство запобігання жорстокості щодо тварин, яке у Британії традиційно очолює монарх, заявило, що конфіскувало обох котів футболіста. Там твердять, що їх оглянули ветеринари й підтвердили: здоров'ю тварин нічого не загрожує.

Асоціація уболівальників West Ham United заявила, що засуджує дії Зуми і вважає, що футболіста варто було б відсторонити від матчів на весь час дисциплінарного розслідування.

«Гравець негайно погодився сплатити штраф, і ці кошти підуть у фонд благодійних організацій, які турбуються про тварин, – йдеться в заяві клубу. – West Ham United хотів би ще раз наголосили, що засуджує поведінку Курта і ставиться до цієї ситуації дуже серйозно».

За збігом обставин, Курт Зума є офіційним послом французької благодійної організації Seed, яка опікується захистом левів та інших великих тварин з родини котячих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ототак Показати IP 12 Лютого 2022 10:13
А в нас кортеж бізнесмена людину збиває, всі про це знають, а йому нічого!
Олексій Показати IP 12 Лютого 2022 10:17
Цей момент, коли в Англії життя кота дорожче ніж в нас людське

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus