USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Футбольні фанати молитимуться за проведення Євро-2012 до спеціальної ікони

12 Жовтня 2009 16:54
Спеціально написана ікона Богородиці та Дитятка Ісуса над футбольним полем, яку презентували в Коломиї 8 жовтня, викликала особливу увагу духовенства та ЗМІ. Про це повідомляють «Волинські новини».
Внести український християнський дух та національний колорит у проведення футбольного турніру Євро-2021старалися у Коломиї 8 жовтня. Спеціально написана ікона Богородиці та Дитятка Ісуса над футбольним полем з національними символами країн-господарів Євро-2012 України та Польщі викликала особливу увагу духовенства, коломиян та представників ЗМІ, – пише ТСН.
 
Як повідомляє прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії Української греко-католицької церкви, зазначений захід включав у себе і символічне зав’язування вузлів, які мають об’єднати міста всієї України та відтворити символічний футбольний стадіон. Натхненниками і безпосередніми реалізаторами проекту стали режисер Рагулі Васідзе та художник Василь Стефурак, який, власне, написав ікону.
Організатори проекту залучилися підтримкою міської влади і подали запрошення духовенству церков Коломиї для спільного благословення новонаписаної ікони. Благословити ікону прибув єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Миколай (Сімкайло) та священик УПЦ (КП).
В інтерв’ю журналістам єпископ Миколай зазначив, що дана ікона носить знаковий характер і показує бачення конкретної людини на подію проведення Євро-2012 через призму своєї християнської свідомості.
«Зазначаю, що єресі у даній іконі не знаходжу і тому прийшов благословити задум двох ініціативних людей. Звичайно, для нас це є щось нове і викликає увагу, але в цілому задум цього проекту є добрий», - сказав єпископ.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus