USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Google святкує 14-річчя

27 Вересня 2012 10:29
Найбільша в світі інтернет-компанія Google відзначає своє 14-річчя святковим логотипом-дудлом на головній сторінці пошуковика.


Про це інформує Кореспондент.biz.

Спеціальний логотип Google є віртуальним «шоколадним тортом» з 14 свічками, який поступово трансформується в різнобарвну назву компанії зі святковими вогниками, складеними під ним.

При кліці на дудл сайт переадресовує користувачів на сторінку з результатами пошуку за запитом «Google».

Довідково


Інтернет-компанія Google була заснована в 1998 році Сергієм Бріном і Ларрі Пейджем. Будучи аспірантами Стенфордського університету, Брін і Пейдж почали розробку власної пошукової системи ще в 1996 році - спочатку вона використовувалася лише на сайті Стенфорда.

За 14 років роботи Google домоглася того, що її пошуковий ресурс лідирує за популярністю у більшості країн світу, а її браузер Google Chrome випереджає конкурентів у глобальному масштабі.

Компанії вдалося успішно розвинути і придбані проекти - Google володіє найбільшим в світі відеохостингом YouTube, а її мобільна платформа Android займає перше місце на глобальному ринку смартфонів і друге - в сегменті планшетів.

До переліку розроблюваних Google сервісів входять додатки для роботи з документами Google Docs, картографічний сервіс Google Maps, електронна пошта Gmail, «хмарний» сервіс Google Drive та інші.

Компанія приділяє велику увагу розробці запущеної в минулому році соціальній мережі Google+, аудиторія якої налічує близько 250 мільйонів зареєстрованих користувачів.

За минулий рік Google закрила операцію з купівлі виробника мобільної електроніки Motorola Mobility за 12,5 мільярда доларів для зміцнення екосистеми Android. За даними на липень, в Google працює 54,6 тисячі співробітників по всьому світу, з яких 34,3 тис. працюють безпосередньо на Google, а ще 20,3 тисячі - на Motorola.

За останні два тижні акції Google демонструють активне зростання на біржі Nasdaq на тлі прогнозів аналітиків про зростання рекламної виручки. Цього тижня цінні папери компанії відновили історичний для Google рекорд, який тепер складає 764,89 долара за акцію. На торгах у середу акції Google закрилися на рівні 753,46 долара, капіталізація інтернет-компанії оцінюється в 246,4 мільярда доларів.

Компанія Google готує святкові логотипи (дудли) до різних пам'ятних дат, свят, днів народжень відомих людей і розміщує їх на головній сторінці пошуковика. Дудли можуть бути як глобальними, так і локальними - останні видно тільки мешканцям певної країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 27 Вересня 2012 16:15
вітаємо!!! усіпіхів! дякуємо за полегшення життя)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus