USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Google відкрив мобільний доступ до своїх книжкових архівів

9 Лютого 2009 09:28
Пошуковець Google оголосив про запуск мобільної версії сервісу Book Search, за допомогою якого користувачі мобільних телефонів зможуть отримати повний доступ до півтора мільйонів оцифрованих книг. Про це 9 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує Корреспондент, поки що сервісом можуть скористатися власники iPhone і гуглофонів, йдеться в офіційному блозі Google Book Search.
За словами розробників, для створення сервісу довелося вирішити безліч завдань, зокрема – переробити механізм оптичного розпізнавання так, щоб він передавав на мобільний не зображення пошукового фрагмента, як у звичайній веб-версії, а текстове повідомлення.
Крім того, як повідомили в Google, для мобільної версії довелося розробити алгоритми автоматичного визначення структури книги. Новий механізм визначає, де розташовуються ілюстрації, заголовки, зноски, а також розрізняє вірші і прозу.
Довідково:Book Search було запущено ще восени 2004 року (тоді він називався Google Print). У березні 2007 року в бібліотеці Google було близько мільйона книг. До листопада 2008 року їх було 7 мільйонів. Нагадаємо, раніше компанія Google презентувала нову програму, що дозволяє власникам мобільних телефонів та інших пристроїв бездротового зв’язку автоматично передавати один одному свої координати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus