USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Google запустив сервіс для віртуальних подорожей по дну океану

3 Лютого 2009 14:01
Компанія Google оголосила про запуск нового проекту Google Ocean, який являє собою тривимірну карту дна світового океану. Про це повідомляють 3 лютого «Волинські Новини».
За допомогою нового сервісу користувачі матимуть можливість поринати на дно океану і вивчати підводний рельєф, а також отримувати супутню інформацію, яку надано провідними океанологами і морськими біологами.
Крім того, користувачі зможуть більш детально оглянути океанічні пам’ятки – такі як підводні вулкани або місця великих корабельних аварій. Ще однією опцією стане можливість простежити за маршрутами переміщень представників океанської фауни, які обрано для спостережень із супутника.
Представники Google зазначили, що хоча океан займає 70% поверхні Землі, його досі досліджено лише в незначній мірі. У компанії сподіваються, що проект зможе стати особливим майданчиком для діалогу між користувачами інтернету і представниками наукового співтовариства.
Проект Google Ocean стане доповненням до картографічного сервісу Google Earth, який запущено в червні 2005 року. У Google вважають новий сервіс некомерційним, однак вартість його створення не розголошується.
Як інформує Корреспондент, при створенні цього нового сервісу компанія використовувала дані, які отримано від провідних фахівців у сфері океанології. Презентацію оновленої версії програмного продукту вів колишній віце-президент США Альберт Гор.Крім того, Національний музей Прадо та іспанська філія компанії Google запустили 13 січня проект Шедеври Прадо в Google Earth. Три грації Рубенса, Меніни Веласкеса, Сад земних насолод Босха, Зняття з хреста ван дер Вейда і Автопортрет Дюрера – серед 14 полотен, які тепер можна побачити в найменших деталях завдяки новітнім технологіям, що використовуються програмою Google Earth.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus