USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Галицький: тренер, який не ставить завдання бути першими, - олух

1 Квітня 2013 11:17
Головний тренер жіночої волейбольної команди «Континіум-Волинь-Університет» Богуслав Галицький підсумував виступи своїх підопічних у регулярному чемпіонаті та розповів про підготовку до «Фіналу Чотирьох».

Богуслав Галицький зауважив, що й окрім «Фіналу чотирьох», цього сезону відповідальних матчів вистачало: «Я би не сказав, що найвідповідальніші. Фінал Кубка – це що не відповідальні? Теж відповідальні, а гра з Южним тут, а гра в Сєвєродонецьку? Теж відповідальна. Ми могли ще в четвірку не потрапити. Якщо б очки порахувати, то якби ми Южному і Сєвєродонецьку програли, то все. Всі відповідальні ігри. А зараз у фінальному турі просто треба боротися за перше місце. Грати треба буде з кожною командою. Уже не буде слабких команд. Не буде легких ігор. Там кожна гра – це відповідальна гра. І будемо налаштовуватися на кожну гру».

Як зазначив наставник волинянок, найбільша проблема перед Фінальним туром – це брак ігрової практики із сильними суперниками, що, на його думку, може вплинути на концентрацію гравців. Єдиний вихід – готуватися через товариські поєдинки із сильними командами:

«Трохи пощастило нашим суперникам. Останні ігри «Хімік» грав з Запоріжжям, «Сєвєродончанка» - з «Керкінітідою», а ми, виходить, цей тиждень гуляли. Ці два дні відгуляли і ще два тижня будемо гуляти. У нас, виходить, три тижні відпускні. З білорусами зараз перед плей-офф зможемо зіграти, а з України з ким ми будемо грати? Немає з ким. Бо сьогодні цих два дні (30-31 березня ігри з «Кряж-Медуніверситет» – «ВН») – це не ігри. Це - «стоялка». Мотивації на гру немає. Буде важко. Доведеться нам готуватися більш, як то кажуть, тактично і мисленно. Побачимо, може, я передзвоню в Барановичі (Білорусь – «ВН»), вони там за перше місце грають. І ми їх тут приймемо повністю за свій рахунок. Бо туди їхати, то ми 4 дні втрачаємо. Якби вони сюди приїхали – було б здорово. Адже нам треба грати з командою, яка в Білорусі перша, або друга. Бо знову викликати слабкого суперника і отримувати задоволення, що ми їх обіграємо – це користі перед фіналом не дасть. Підготовка до «Фіналу чотирьох» у нас не дуже. Перед фіналом кубку України, ми грали з італійцями, французами у єврокубках. Ми відразу після них вклинилися у фінал кубка, а зараз нам буде трішки важкувато перелаштуватися від слабких суперників на сильних», - додав тренер.

На думку Богуслава Галицького, найкраща гра у цьому сезоні була з головними конкурентами за медалі «Хіміком»: «Найкраща гра була у півфіналі кубку з Южним. Це сама краща гра, де ми вибили Южний з фіналу. Та й і тут з «Хіміком» мені сподобалися ігри. В Сєвєродонецьку перша гра була серйозна. Було кілька ігор, я рахую серйозними».

Головний тренер ВК «Континіум-Волинь-Університет» вважає, що «Фінал чотирьох» стане лакмусовим папірцем для команди: «Побачимо на що ми здатні. Вони самі побачать свій рівень. І тоді подивимося, що нам на наступний сезон робити. Чи базуватися на цій команді, чи добирати ще гравців. І дивлячись, які завдання перед нами поставить президент нашого клубу Степан Івахів. Якщо поставить завдання єврокубки і чемпіонство, значить треба укріплюватись, бо є у нас пару місць такі, які вже треба підсилювати».
Що ж до завдань на «Фінал чотирьох», то Богуслав Галицький відповів однозначно: «Я 35 років уже з командами працюю. А в школі дитячій працюю уже 40. То я ще у 1983 році беручи участь в чемпіонаті СРСР зі своєю школою (Тут був фінал) мене запитали: «Яке завдання»? Я їм відповів, що тільки перше місце. І я буду завжди казати. Тренер – це олух, мудак, який каже друге, третє, в четвірку, в п’ятірку попасти. Тренер завжди повинен ставити завдання бути першими. Є одне перше місце, а других і третіх багато. То такі питання мені не задавайте, бо я завжди кажу – тільки перше».

Нагадаємо, що перший тур «Фіналу чотирьох» відбудеться у Луцьку 12 квітня. Волинянки стартують поєдинком із «Сєвєродончанкою». Також за медалі боротимуться «Хімік» з Южного та «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» із Запоріжжя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus