USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гарантую, що Приватбанк буде стабільним, – Зеленський

18 Квітня 2019 22:34
Кандидат у президенти Володимир Зеленський заявляє, що стоятиме на захисті українців у питанні Приватбанку, що цей державний банк буде стабільним, і все буде гаразд.

Про це він заявив в ефірі програми «Право на владу», повідомляє Українська правда.

«Я вам гарантую, що я зроблю все, щоб Приватбанк був стабільним банком в Україні і ніяк не повпливав на будь-які економічні та банківські питання», – сказав Зеленський.

Він додав, що не знає, яким чином «кишеньковий суд діючого президента» визнав незаконною націоналізацію Приватбанка.

«Я розумію, що це рішення – глобальне і проблемне для наступного президента, але для діючого відповідь проста (те, що ми говорили про мої зв’язки з Коломойським – можемо детально про це говорити) – мені здається, що сьогодні суспільство отримало відповідь, хто є маріонеткою Коломийського», – сказав Зеленський.

На репліку, що суддя Вовк міг прийняти таке рішення в угоду майбутньому президенту, Зеленський сказав:

«Я не знаю пана Вовка, а з паном Коломойським говорю суто щодо нашого партнерства з каналом 1+1. А з приводу Приватбанку, які би там не були дії, я буду на захисті України. Я не буду робити жодних дій, не буду брати участі ні в яких корупційних схемах, щоб комусь щось вертати».

Він також додав, що не має 2 мільярдів, «щоб комусь щось вертати».

На питання, чи можна сказати, що Коломоський може забути про Приватбанк, Зеленський сказав:

«Чесно кажучи, мені все одно, про що зараз думає, згадує чи забуває Ігор Валерійович».

Нагадаємо, 18 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку.

Суд визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного «Приватбанку» з ринку за участю держави.

В НБУ вважають, що екс-акціонер Приватбанку Ігор Коломойський не отримає компенсацію за націоналізацію фінансової установи, оскільки не зможе довести в суді факт заподіяння йому збитків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Волинянка Показати IP 19 Квітня 2019 05:12
Проте і не сказав, що залишиться державним...
К.лучанин до Волинянка Показати IP 19 Квітня 2019 09:46
Не обовязково він повинен бути державним! ПБ повинен бути прибутковим. НБУ теж може стати комерційним банком з часом. Єдина умова - не можна руйнувати банківську систему.
Анонім до К.лучанин Показати IP 19 Квітня 2019 14:54
А він і став зараз прибутковим
Анонім Показати IP 19 Квітня 2019 09:51
А вы не поняли, что это Порох подстроил, чтоб посеять панику и сомнения среди тех, кто хочет голосовать за Зе? Порошенко вчера так и сказал: вони ще не прийшли до влади, а вже грабують країну. Он уже обвинил в этом Зеленского. Можно ли представить, что в сегодняшней Украине какой-то судья админ. суда в Киеве вот так, самостоятельно, просто вынесет Такое решение? А бедный, честный Порошенко ни сеом ни духом, как говорится. Должно быть понятно, что эта подстава родилась в недрах администрации Порошенко, чтоб несмотря ни на что, утопить Зеленского и проскочить еще на 5 лет.
Андрій до Анонім Показати IP 19 Квітня 2019 13:51
100%. Це розрахунок на малограмотних людей. Просто психологічний тиск під девізом : "Втратите те що маєте" ! Щоб народ в останню мить поставив галочку де потрібно. Особливо, якщо врахувати, що надто багато всіляких подій співпало перед самими виборами. Згадали про "ПриватБанк" ? Так він був націоналізований у 2016 році то до цього, можна подумати ніхто не знав що він "віджатий" незаконно ? А Томос за 2 місяці до виборів ? Чому це все не відбулося пів - року, рік назад, наприклад ? А тому, щоб пару "плюсиків" здобути перед виборами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus