USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Гаражному кооперативу на Грушевського у Луцьку дозволили відвести ділянку

28 Листопада 2019 15:27
Скандальний ГБК «Ветеран Грушевського 23 б» як виняток зможе відвести земельну ділянку на проспекті Президента Грушевського.

Про це йшлося під час пленарного засідання 66-ї сесії Луцької міськради 27 листопада.

Депутати підтримали проект рішення про надання ГБК «Ветеран Грушевського 23 б» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування зблокованих гаражів на проспекті Президента Грушевського, 23б.

Нагадаємо, у травні члени гаражного кооперативу «Ветеран Грушевського 23б» приходили до обранців міської громади, аби відстоювати власні інтереси – не дозволити зносити неприватизовані тимчасові споруди – металеві гаражі, що розташовані фактично у центрі міста. Земельна ділянка гаражного кооперативу розташована на території багатоквартирної забудови, де не передбачено розташування гаражного кооперативу. Як йшлося у рішенні виконкому від 6 грудня 2017 року, частина металевих конструкцій (гаражів) встановлено без належним чином оформлених документів та на інженерних комунікаціях. У червні на розгляд депутатів повторно виносили проект рішення про демонтаж гаражів. На 66 сесію міськради виносили проект рішення про відмову ГБК «Ветеран Грушевського 23 б» в наданні дозволу на відведення ділянки, однак члени земельної комісії підготували альтернативний проект рішення.

Як пояснив начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала, управління раніше підготувала відмовний проект рішення, тому що за генпланом розміщення гаражів на цій ділянці не передбачене.

Водночас, як зауважив депутат Олександр Козлюк, на декілька об’єктів є право власності, належать гаражі громадянам поважного віку та ветеранам, тож члени земельної комісії рекомендували дозволити відвести земельну ділянку цьому гаражному кооперативу.

Після того, як рішення не здобуло підтримки більшості депутатів, Костянтин Петрочук закликав колег підтримати проект рішення, нагадуючи, що подібні рішення ухвалювали для гаражних кооперативів на вулицях Гірній та Січовій, виділяючи ділянки для кількох зблокованих гаражів. Отже, у порядку винятку, він просив дозволити гаражному кооперативу відвести ділянку.

Депутати все ж підтримали проект рішення під час повторного голосування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віктор Показати IP 1 Грудня 2019 07:44
Така собі схема ,для подальшого викупу під будівництво багатоповерхівки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus