USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Гармидер» розпочав театральний сезон «у темряві». ФОТО. ВІДЕО

27 Вересня 2010 14:52
Народний театр-студія «Гармидер» розпочала театральний сезон 25 вересня у Луцькому районному будинку культури виставою «У темряві».

Свій 7-й театральний сезон гармидерівці розпочали оновленим акторським складом і, як стверджували актори театру, удосконаленою грою.

Вистава «У темряві» – за мотивами твору Олександра Олеся «По дорозі в казку».

«Мені один чоловік, який не зміг потрапити на виставу, задав запитання: «Про що ж була вистава?» На такі питання мені, як режисеру, завжди, не хочеться відповідати, тому я сказала коротко: «Про натовп, який ніяк не може вибратися з темного лісу…» Він моментально зреагував: «А! Про Україну…», - розповіла режисер театру-студії «Гармидер» Руслана Порицька.

«В концепції вистави представлено чотири головні елементи: натовп, провідник світло, шлях. Серед сірого натовпу знаходиться один провідник, який знає шлях до світла, до Казки. Він береться вести туди усіх своїх побратимів. Втім, коли він зневіряється в собі, через те, що не може знайти правильної дороги, в ньому зневіряються всі, і перетворюються на жорстоких привидів. Вони покидають провідника. Кульмінація вистави дуже багатозначна. До головного героя приходить дівчинка із Казки. Як виявляється, вона, Казка, була уже дуже близько, втім ніхто вже не почув покинутого провідника», - розповіла про концепцію постановки акторка «Гармидеру» Марія Доманська.

У виставі були задіяні такі актори театру як Олексій Стаднюк, Алла Доманська, Руслана Порицька, Ірина Оласюк, Павло Порицький, Володимир Тищук, Анжела Арутюнян, Марія Доманська, Олена Телючик.

Виставу «У темряві» удостоїли відкриттям театрального сезону, адже вона вже пережила глядацькі випробування і в обласному театрі ляльок, і в Палаці культури міста Луцька, і навіть у підземеллі замку Любарта, на місці церкви Іоанна Богослова, - пояснили у «Гармидері».

Як зазначає Руслана Порицька, вистава «У темряві» пройшла конкурсний відбір на польський театральний фестиваль «PRO-CONTRA 2010», й буде поставлена «гармидерівцями» на цьому фестивалі у місті Щецінь 2 жовтня.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Глядач Показати IP 27 Вересня 2010 15:26
Вистава потужна. Приємно, що є в Луцьку театр, який не ганяється за дешевим шоу
Глядач №2 Показати IP 27 Вересня 2010 15:42
Справді, вистава потужна. І важка, як для сприйняття, так, напевно, і для гри. Сумно, що досі актуальна, і сумна констатація фактів - вистава "Про Україну". З 1914 року так і залишитись "У темряві" ... Класичні твори, вічні теми, змінюються лише декорації, а проблеми залишаються тими ж... "Гармидер" гарно зіграли. Молодці.
Поціновувач Показати IP 27 Вересня 2010 19:52
Класна вистава, дуже моторошна. Волинському драмтеатру вже далеко до такого. Фотографії з "У темряві" дивіться тут: http://mykhailovphotography.blogspot.com
M Показати IP 27 Вересня 2010 20:04
Вистава справді вражаюча, але моторошна. Справді є багато схожого із сучасною ситуацією в Україні. Фотографії з вистави можете подивитись тут: http://mykhailovphotography.blogspot.com
хех Показати IP 28 Вересня 2010 14:43
думала, що щось нове. а виявляється, то вистава двохрічної давнини. її ще показували в підземелі на "ніч в луцькому замку". не знаю чи через те, що була ніч чи що. але тоді чуть не заснула. ліхтарики дратуюють. з акторів мало слюна в глядачів не бризкає. надрив надривом, але преграти куди гірше ніж недограти. від того, отієї саме кульмінації про яку говорить акторка взагалі не відчуваєш. сюжет скупий. як наслідок - закінчилася вистава і німе питання: і шо всьо?
Павло Показати IP 28 Вересня 2010 15:07
Для «хех». Притензію до сюжету потрібно висловлювати не до Гармидера, а до Олеся :)— пошукайте ВКантахтах
хех Показати IP 28 Вересня 2010 15:20
до Павла: уточнення. сюжет слабо розкритий.
Павло до хех Показати IP 28 Вересня 2010 15:26
Уточнення зараховується :)
Ендрю Показати IP 28 Вересня 2010 19:06
вони класно виступили і на вечорі присвяченому 90-ій річниці УВО,який проводило ВМГО"Єднання"
Ги Показати IP 29 Вересня 2010 09:44
ще до хех: "У тому, що театр показує виставу двохрічної давнини ніякого гріха немає. У підземеллі ви бачили її майже вдвічі скорочений варіант (такі були умови організаторів). Так що вам пощастило, що не довелося ще довше боротися зі сном :)
ЛітРедактор Показати IP 29 Вересня 2010 19:44
Давність - не аргумент для вистави)))Скільки літ, зокрема, легендарній "Кармен"?!? А її все ставлять і ставлять на сцені! Новатори-реформатори-гармидерівці - молодці!)))Чекаю нових театральних звершень!
makar Показати IP 29 Вересня 2010 23:33
ПОЦІНОВУВАЧУ.не варто порівнювати облмуздрамтеатр з "Гармидером".Кожен займає свою нішу.І має свого глядача.Актори-аматори не можуть порівнюватись з професіоналами.Та цього й не потрібно робити. Повагу заслуговують всі учасники народного театру за те що вони взагалі хочуть щось робити та творити.Причому зовсім не за гроші...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus