USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Гарна вакансія більш, ніж на дві години не затримується, – кажуть в обласному центрі зайнятості

11 Серпня 2009 13:16
Ситуація на ринку праці Волині наразі певною мірою стабілізувалася. Станом на 1 серпня в області перебували на обліку 16,1 тисячі безробітних, а це майже на 9,2 тисячі осіб менше, аніж на початок січня. Проте не завжди безробітні самі сприяють своєму працевлаштуванню. Про це під час наради в обласному центрі зайнятості розповіла перший заступник директора ОЦЗ Світлана Мишковець, – інформує 11 серпня репортер «Волинських Новин».
 
Характеризуючи ситуацію в регіоні, пані Мишковець розповіла, що «протягом січня-липня 2009 року до нас поступили понад 24 тисячі вакансій. У той же час ми працевлаштували майже 14,5 тисячі незайнятих громадян, в оплачених громадських роботах взяли участь ще 6,5 тисячі громадян».
 
За її словами, центри зайнятості (ЦЗ) стикаються із таким явищем, як відмова безробітного від двох пропозицій, так і від навчання.
 
«Так, цьогоріч майже 5,5 тисячі безробітних знято з обліку за відмову у працевлаштуванні, 1,5 тисячі – за відмову від навчання на виробництві, 4 тисячі – за несприяння у своєму працевлаштуванні», – сказала вона.
 
За словами Світлани Мишковець, багато безробітних нарікають на неефективність семінарів, які проводять центи зайнятості, вважаючи, що «вони нічого не дають». Проте фахівець пояснила, що безробітний має обов’язок приходити в ЦЗ щодня, бо вакансії постійно змінюються і «гарна вакансія більш, як на 2 години не затримується».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонімz Показати IP 11 Серпня 2009 18:45
1)Щоб до них на облік стати тре принести кучу довідок, а як станеш то за тих нещасних пару грн які вони платять так контролють людину, шо ну нафиг!... 2)Людей з вищою освітою можуть послати на курси трактористів чи токарів, якшо нема йому вакансій за спеціальністю... Простіше і ефективніше звернутися в приватне кадрове агенство, хоч там не платять тих пару грн допомоги, але роботу шукають таку як їм замовиш а не таку як вони тобі скажуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus