USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гаврилишина арештували терміном на два місяці. ОНОВЛЕНО

24 Квітня 2009 11:22
Печерський районний суд Києва вчора, 23 квітня, вибрав запобіжний захід для голови наглядової ради Західінкомбанку Василя Гаврилишина. Пан Гаврилишин перебуватиме в СІЗО до завершення розслідування порушених щодо нього кримінальних справ, пов’язаних із шахрайством і зловживанням службовим становищем, – інформують «Волинські Новини».
Як пише видання «Комерсант-Україна» , учора о 16.00 в Печерському районному суді Києва почався розгляд представлення Генпрокуратури про обрання запобіжного заходу для голови наглядової ради Західінкомбанку, депутата Луцької міськради Василя Гаврилишина.
Засідання суду проходило у присутності обвинуваченого. Він перебував у клітці для підсудних під наглядом трьох міліціонерів. Банкір, помітно нервуючи, теребив у руках якісь папери.
На початку засідання адвокат пана Гаврилишина Костянтин Лісовий звернувся до судді Олени Бусик із проханням вибрати для підзахисного запобіжний захід, не пов’язаний із перебуванням під вартою. «Провина Василя Гаврилишина ще не доведена. Він не визнає себе винним і готовий сприяти розслідуванню», – заявив пан Лісовий.
«Я депутат Луцької міської ради. Перебування під вартою не дозволить мені захищати інтереси моїх виборців», – додав пан Гаврилишин.
Проте державний обвинувач Геннадій Дем’яненко нагадав про збиток, який, на думку слідства, заподіяв підозрюваний, і припустив, що він може втекти. « Обвинувачений може впливати на своїх підлеглих в банку, щоб вони надавали вигідні йому свідчення. Крім того, у нас є інформація про те, що він збирався сховатися від слідства за кордоном», – сказав пан Дем’яненко.
Вислухавши доводи сторін, суд ухвалив вибрати для Василя Гаврилишина запобіжний захід у вигляді утримання  в СІЗО строком на два місяці.
Тому учора банкіра перевели у столичний СІЗО, де він чекатиме на суд. Якщо його провина буде доведена, за подібний злочин передбачено покарання до 8 років в’язниці.
Довідково:
За матеріалами ГУБОЗ МВС щодо нього порушена кримінальна справа за частиною 4 статті 190 КК («шахрайство, здійснене в особливо великих розмірах»).
Під час розслідування було встановлено, що пан Гаврилишин дав вказівку оформити від імені охоронців банку кредити на суму 2,5 мільйона гривень. При цьому, за версією слідства, банкір розпоряджався даними засобами на свій розсуд. Крім того, Генпрокуратура порушила щодо нього кримінальну справу за частиною  5 статті 191 КК («привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»). 14 квітня Василь Гаврилишин був затриманий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вкладник Лучанин Показати IP 24 Квітня 2009 11:45
Це вкравши мій вклад в Західінкомбанку він захищає мене, як депутат Луцької міськради? Залізна логіка.
Анонім Показати IP 24 Квітня 2009 16:24
А де шефиня?
Анонім Показати IP 24 Квітня 2009 17:10
Сидить Василь, сидить Дмитро і скоро Свєта сяде, то вам не поїзд у метро, а Луцька міська рада
На продовження Показати IP 24 Квітня 2009 18:07
І Сірожа сяде тоже, як Володя не поможе (Ги!!)
Анонім Показати IP 25 Квітня 2009 09:07
вспомним ребята, мы афганистан ... [вирізано - цензура]
Анонім Показати IP 27 Квітня 2009 14:52
Свєта-- це мамосючка?Давно їй пора на нари .А до неї ще "дєда" ,потапчука ,чечотку та всіх волинебютівських комуняк та їхніх холуїв-ср..лизів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus