USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Газова криза: австрійські міста починають економити на освітленні

2 Серпня 2022 09:32
В австрійських містах Лінц та Вінер-Нойштадт з метою економії електроенергії відмовилися від підсвічування визначних пам'яток та мостів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Vienna.at.

«У містах Верхньої та Нижньої Австрії задля енергозбереження почали вимикати підсвічування визначних пам’яток. Відень також планує економити енергію», – йдеться у повідомленні.

Зокрема влада Лінца і Вінер-Нойштадта ухвалила вимикати після 23:00 освітлення на пам'ятках і мостах.

Схожі заходи для економії електроенергії розглядають у столиці Австрії.

«Економія спрямовується не на вуличне освітлення, а на громадські об’єкти, які не обов’язково мають підсвічуватися. Тут можна заощадити 10% енергії. Окрім того, можна було б менше опалювати муніципальні будівлі – офіси, школи та дитячі садки. Тут потенційна економія може бути на рівні 15%», – вказує видання.

Зазначають, що з метою з економії у Відні могли б припинити підсвічування собору Святого Стефана.

«Немає сенсу підсвічувати собор Святого Стефана з півночі до шостої ранку, адже надворі майже нікого не буває», - заявив директор Австрійського енергетичного агентства Франц Ангерер.

Очікують, що подробиці щодо енергозбережних заходів у Відні буде оголошено наступного тижня.

До слова, у містах Німеччини задля економії електроенергії вже почали вимикати підсвічування адміністративних будівель та видатних пам’яток.

Нагадаємо, москва погрожує країнам, що підтримують боротьбу України проти російської агресії, повним перериванням у постачання газу, що напередодні зимового періоду може спричинити глибоку енергетичну кризу.

Раніше Єврокомісія представила триєдиний план для подолання ймовірної газової кризи у разі раптового повного переривання постачання газу з російської федерації. Він передбачає пошук нових надійних постачальників, масовані інвестиції в розвиток відновлюваної енергетики, а також заходи з підвищення енергоефективності та заощадження газу.

Зокрема країнам ЄС запропоновано вже зараз добровільно зменшити споживання газу на 15% та натомість закачувати його у підземні сховища для безпечного проходження зимового періоду. Міністри енергетики ЄС вже схвалили таку пропозицію з деякими зауваженнями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus