USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Нафтогаз» переміг у суперечці з «Газпромом»

28 Лютого 2018 23:52
«Нафтогаз» виграв суперечку з російським «Газпромом».

Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз».

«Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу щодо компенсації за недопоставлені Газпромом обсяги газу для транзиту», - зазначили в прес-службі.

«За рішенням Стокгольмського арбітражу, Нафтогаз домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити 2.56 млрд доларів на користь Нафтогазу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Арбітражний суд відхилив вимоги «Газпрому» щодо штрафів за начебто незаконно відібрані «Нафтогазом» обсяги транзитного газу.

На сьогодні між «Нафтогазом» та «Газпромом» діє два контракти: на постачання газу та на його транзит територією України. У 2014 році у Стокгольмі були ініційовані провадження щодо кожного з них.

Зокрема, у транзитному спорі йдеться про недопостачання та недоплату за послуги транзиту в 2009-2016 роках.

Нафтогаз і вимагав привести транзитний тариф у відповідність до європейських умов. «Газпром» відмовлявся переглядати тариф вже понад 5 років. Саме через це «Нафтогаз» звернувся до Стокгольмського арбітражу.

НАК також вимагав привести транзитний контракт у відповідність до європейського законодавства, яке Україна імплементувала у зв'язку з приєднанням до Енергетичного співтовариства.

У цій справі «Нафтогаз» вимагав стягнути з «Газпрому» 16 млрд доларів, зустрічна вимога російської компанії - 6 млн дол.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ввв Показати IP 1 Березня 2018 05:32
Слава Богу !!! Тепер газ для населення України подешевшає !!!
здравомислячий до ввв Показати IP 1 Березня 2018 13:24
Не чекайте що подешевшає!Навпаки-подорожчає!Ще зарано радіти! Потрібно радіти коли газпром перерахує а нафтогаз отримає на свій рахунок гроші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus